Τελειώνει ο εφιάλτης των μνημονίων

Τελειώνει ο εφιάλτης των μνημονίων

Νέα εποχή για τον λαό και τη χώρα – Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα μετά τις 20 Αυγούστου

ΤΑ εφιαλτικά μνημόνια που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και οδήγησαν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα από το παλιό διεφθαρμένο σύστημα, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα δεσμά των τοκογλύφων.

Για να φτάσουμε στο τέλος του εφιάλτη χρειάστηκαν τολμηρές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Σε πείσμα όλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των μεγάλων ηγετών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, τους οποίους έπεισε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Προχώρησε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησε ποτέ το πολιτικό σύστημα που στήθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, πήρε ριζοσπαστικές αποφάσεις που είχαν στόχο την ολική επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα.

Μεγάλος είναι ο άθλος της μείωσης του δημοσίου χρέους που εξασφάλισε από τους εταίρους παρά το δυσμενές κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα μας, αλλά και τις αντιδράσεις του «μαύρου μετώπου» στο εσωτερικό που θεωρούσαν το δημόσιο χρέος ταμπού.

Η Ελλάδα, στο τέλος της εβδομάδας, βγαίνει και τυπικά από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Μια νέα εποχή για το λαό και τη χώρα ξημερώνει, ενώ η 20η Αυγούστου δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Είναι φυσικό ο Αλέξης Τσίπρας να κεφαλοποιήσει πολιτικά το μεγάλο αυτό γεγονός.

Λυσσαλέα θα είναι και η αντίδραση του παλιού χρεοκοπημένου συστήματος, το οποίο έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια, διεκδικώντας την ολική επαναφορά του στην εξουσία.

Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και υπονόμευσαν συστηματικά τη μεγάλη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα δεν αντέχουν να βλέπουν τη χώρα απελευθερωμένη από τα δεσμά των τοκογλύφων.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με την Τρόϊκα και τα μνημόνια είχαν ρόλο και εξουσία, αδιαφορώντας για τη δυστυχία που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να θολώσουν την εικόνα της καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τις δυνάμεις της αλλαγής που απελευθέρωσαν τη χώρα από το ζυγό των τοκογλύφων αναμένεται να πάρει μετωπικό χαρακτήρα.

Στην ουσία, στις 20 Αυγούστου, ξεκινάει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος.

Γιατί η μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, θα κρίνει το μέλλον του λαού και του τόπου.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται στις 20 Αυγούστου να δώσει το σύνθημα μιας διαρκούς επίθεσης με στόχο να μην επιστρέψει το φαύλο παλιό σύστημα στην εξουσία.

Είναι έτοιμος για βαθιές τομές και ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών για να καταλάβει στην πράξη ο κόσμος την έξοδο από τα μνημόνια.

Πρώτη προτεραιότητα στη νέα μεταμνημονιακή εποχή είναι η λήψη μέτρων προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά αυτοί που πλήρωσαν με αίμα τα μνημόνια.

Ταυτόχρονα θα επιδιώξει με στοχευμένες φοροαπαλλαγές να δώσει ξανά ρευστότητα στη λεγόμενη μεσαία τάξη, που είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος της εβδομάδας τίποτα δεν θα παραπέμπει στη μαύρη οκταετία που επέβαλαν στη χώρα μας οι ξένοι τοκογλύφοι, εκμεταλλευόμενοι τη χρεοκοπία που προκάλεσε το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340026-Teleionei-o-ephialtes-ton-mnemonion ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...