Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: “Μέχρι τις 6 το απόγευμα ελευθερώνεις τον Αμερικανό πάστορα, αλλιώς…”

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: “Μέχρι τις 6 το απόγευμα ελευθερώνεις τον Αμερικανό πάστορα, αλλιώς…”

Όπως φαίνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να προσχωρήσει σε πλήρη ρήξη με αφορμή την υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν έχει λάβει τελεσίγραφο 24 ωρών για την απελευθέρωσή του.

Μιλώντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «το τελεσίγραφο λήγει αύριο το απόγευμα στις έξι. Θέλουν να τον απελευθερώσουμε μέχρι αύριο το απόγευμα. Χρησιμοποιούν απειλές» είπε χαρακτηριστικά ο σουλτάνος σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Όλα δείχνουν ότι το τελεσίγραφο επιδόθηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και φαίνεται ότι το όνομα του Αμερικανού πάστορα δεν είναι το μόνο.

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι απαιτούν από την Τουρκία την απελευθέρωση κι άλλων Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε η απελευθέρωση άλλων 15 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Finacial Times αλλά και τη Wall Street Journal οι πιέσεις από αμερικανικής πλευράς είναι μεγάλες. Οι πιέσεις περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο με άρθρο του στους New York Times δεν φάνηκε να βάζει “νερό στο κρασί του”. Το αντίθετο φάνηκε να προειδοποιεί τον Τραμπ ότι θα στραφεί προς τη Ρωσία του Πούτιν.

Δεδομένο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν η Άγκυρα επιμείνει στην κράτηση του πάστορα τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της από τις ΗΠΑ θα επεκταθούν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση της τουρκικής οικονομίας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339713-Telesigrapho-Tramp-se-Erntogan-Mechri-tis-6-to-apogeyma-eleytheroneis-ton-Amerikano-pastora-allios ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...