Τελευταία ευκαιρία για το Κοινωνικό Μέρισμα!

Τελευταία ευκαιρία για το Κοινωνικό Μέρισμα!

Αύριο λήγει η προθεσμία για τις επιπλέον αιτήσεις Κοινωνικού Μερίσματος! Η πλατφόρμα έχει ανοίξει προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την α’ φάση της διαδικασίας. Οι κατηγορίες που έχουν δικαίωμα για αίτηση, είναι οι εξής:

Μονογονεϊκές οικογένειες – Επιδόματα

Οι οικογένειες με ένα γονέα που λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων, για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία.  Για όσους η αίτησή τους έχει ήδη εγκριθεί, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και αν υπάρχει διαφορά στο ποσό, θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στον ίδιο λογαριασμό.

Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

Μονοπρόσωπα νοικοκυριά

Στις περιπτώσεις που είναι δικαιούχος άτομο με αναπηρία 67% και άνω, θα μπορούν να κάνουν αίτηση και δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

Δαπάνες ιδιωτικών σχολείων

Σημαντική εξέλιξη, είναι ότι για τα νοικοκυριά που δήλωσαν στην εφορία κατά λάθος, τις δαπάνες φροντιστηρίων για δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων, θα μπορούν τώρα να το διορθώσουν στο σύστημα. Οι εσφαλμένη εγγραφή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, τα απέκλεισε από τον πρώτο κύκλο. Αυτό ισχύει και για τα νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Μέχρι την Τετάρτη το έξτρα κοινωνικό μέρισμα για τα νησιά

Οι κάτοικοι των νησιών, που θα δουν από την Πρωτοχρονιά το ΦΠΑ να αυξάνεται, έχουν το δικαίωμα έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, να υποβάλουν την αίτηση και να λάβουν το ειδικό έξτρα κοινωνικό μέρισμα. Το μέρισμα θα καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και  το ποσό ξεκινάει από τα 500 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φθάνει τα 2.100 ευρώ για πολυπρόσωπα νοικοκυριά. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω  της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.koinonikomerisma. gr/aegean-islands/.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοικοι των νησιών που υπάγονται στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, πλην των κατοίκων των νησιών της Ρόδου, της Καρπάθου και των πέντε νησιών όπου δεν καταργούνται οι ειδικοί συντελεστές (Λέσβος, Λέρος, Σάμος, Χίος και Κως).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/315077-Teleytaia-eykairia-gia-to-Koinoniko-Merisma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...