Τετάρτη και Παρασκευή οι κρίσιμες διασκέψεις της ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ

Δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις, πιθανώς προάγγελος και απόφασης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θα πραγματοποιηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας , προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο  να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου Παππά. Τις διασκέψεις  συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου μετά τη ματαίωσή της με δική του πρωτοβουλία λόγω “κλίματος” όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει της πρώτης διάσκεψης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η σύγκληση της διάσκεψης για δύο συνεχόμενες ημέρες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε απόφαση για το πολυσυζητημένο θέμα του διαγωνισμού για τις άδειες μετά και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ματαίωση της Ολομέλειας και όσα ακολούθησαν με τη σκληρή κριτική που άσκησαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ (Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος) για τους χειρισμούς του Προέδρου του Δικαστηρίου αλλά και της Ενώσεώς τους που με ανακοίνωσή της υποστήριξε τις προεδρικές ενέργειες.

Η  πρώτη   συνεδρίαση της Ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα,    διήρκεσε περίπου μία ώρα   διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε  μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Στην συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση του κ. Σακελλαρίου για τους λόγους της αναβολής της επίμαχης διάσκεψης, η οποία ανέφερε:     

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Ακολούθησε ανακοίνωση της

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανέφερε  ότι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε ότι ο λόγος της ματαίωσης της  σημερινής διάσκεψης της Ολομέλειας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών  «είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά».

 «Επομένως», ανέφερε η  Ένωση του ΣτΕ, 

«όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τώρα, στις εν λόγω δυο διασκέψεις θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι  προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί  ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί  σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV

 (E-TV),  Mega   Channel, Skai, Star Channel και η   Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των 4 αδειών  «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...