Τεταμένο το κλίμα στα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ

Τεταμένο το κλίμα  στα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ

Σε τεταμένη κατάσταση παραμένει το κλίμα στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και τους περίπου 800 πρόσφυγες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός.

Ο άτυχος 24χρονος, χτυπήθηκε από το ρεύμα όταν ανέβηκε σε ένα βαγόνι του ΟΣΕ προκειμένου να δει τι γίνεται στη γραμμή των συνόρων και στο σημείο, στο οποίο τοποθετούνταν το ειδικό συμρματόπλεγμα.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες έχει διαφύγει τον κίνδυνο ωστόσο υποφέρει από βαριά εγκαύματα. Την στιγμή του τραυματισμού του, ξέσπασαν και τα επεισόδια αφού βλέποντάς τον τραυματισμένο, οι άλλοι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Περίπου 18 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο προκειμένου να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πολλοί από τους πρόσφυγες παραμένουν στο σημείο τις τελευταίες 10 ημέρες ενώ η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες μέρες, έχει κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Πολλοί πάντως έχουν βρει καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο.

«Είμαι εδώ τις τελευταίες 10 ημέρες μαζί με τους δύο γιους μου. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε στην Αθήνα για να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στο Ιράν, αφού εκεί θα μας βάλουν φυλακή. Οι Ιρακινοί, οι Σύριοι και οι Αφγανοί βρίσκονται σε πόλεμο αλλά και στη δική μας χώρα δεν υπάρχει ελευθερία» δήλωσε στον «Guardian» ένας Ιρανός μετανάστης.

Σήμερα γραφει το iefimerida .gr αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του ειδικού φράχτη μήκους 4 χιλιομέτρων. Το συρματόπλεγμα, θα αποκλείσει τη δυνατότητα περάσματος από τον Αξιό ποταμό έως και το σημείο που είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...