Τζέρι Ράις(ΔΝΤ): Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους, «κλειδί» για την Ανάπτυξη

Τζέρι Ράις(ΔΝΤ): Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους, «κλειδί» για την Ανάπτυξη

Καλοδεχούμενη θα ήταν από το ΔΝΤ, μια πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις!  Μία πιθανότητα που έχει συζητηθεί αρκετές φορές στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα δανειζόταν το ποσό, (από τα περίπου 20 δις που θα περισσέψουν από το δάνειο των 86 δις), από την Ευρώπη με πολύ μικρό επιτόκιο κάτω της μονάδας και θα γλύτωνε το ακριβό επιτόκιο σχεδόν 1,5% του ΔΝΤ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και οι παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους είναι απαραίτητα συστατικά για τη βιώσιμη ανάπτυξη μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας να πάρει θέση αναφορικά με το εάν θα χρειαστεί ή όχι στη συνέχεια, προληπτική γραμμή πίστωσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι πάγια θέση του ΔΝΤ είναι η ανάγκη ικανοποίησης της διπλής προϋπόθεσης μεταρρυθμίσεων και χρέους προκειμένου να ενεργοποιηθεί το εν αναμονή πρόγραμμα του Ταμείου, ενώ τόνισε ότι –όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συνομιλιών στην Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση «οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν».

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, «συνεχίζουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών και τις εξασφαλίσεις σε ότι αφορά το χρέος κάτι που μας επιτρέψει να προχωρήσουμε το πρόγραμμα στο πλαίσιο των «δυο σκελών» που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος», αλλά όπως σημείωσε η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324476-Tzeri-Rais-DNT-Metarrythmiseis-kai-elaphrynse-chreoys-kleidi-gia-ten-Anaptyxe ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...