Τζανακόπουλος: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις συγγενείς, στελέχη, συμβούλους της ΝΔ

Τζανακόπουλος: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις συγγενείς, στελέχη, συμβούλους της ΝΔ

Τζανακόπουλος

“Σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες αναμένουμε τα πορίσματα της επιτροπής πόθεν έσχες ακολουθώντας τη θεσμική οδό”

Απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Paradise Papers, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις συγγενείς, στελέχη, συμβούλους της ΝΔ να εμπλέκονται στα Paradise Papers. Οι περιπτώσεις συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Δεν μιλάμε για κίτρινο Τύπο αλλά για ένα έγκυρο διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων. Είναι αναγκαίο ο κ. Μητσοτάκης να δώσει κάποιες απαντήσεις. Σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες αναμένουμε τα πορίσματα της επιτροπής πόθεν έσχες ακολουθώντας τη θεσμική οδό. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της φοροαποφυγής δεν είναι κάτι που αφορά ένα και μόνο κράτος. Είναι παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο τρόπος να χτυπηθεί αυτή η πρακτική απαιτεί τεράστια νομική προσπάθεια, δημιουργική σκέψη και πολιτικές ηγεσίες που να έχουν τη βούληση να καταπολεμήσουν το ζήτημα” είπε ο κ. Τζανακόπουλος στο ραδιόφωνο 24/7.

“Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι κάθε φορά διαφορετικές. Ενώ υπάρχουν και αποφάσεις που καταλήγουν να δυσκολεύουν τον έλεγχο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στο δημόσιο διάλογο, όλοι είναι δυνατόν να συζητούν επί δικαστικών αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και δημοσιεύονται. Δεν είναι η συζήτηση και η κριτική παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Πάντως βλέπουμε πως και σε αυτό το ζήτημα, ο λόγος των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ταυτίζεται με των της ΝΔ” συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το προσφυγικό είπε ότι: “Η Ελλάδα έχει κληθεί να διαχειριστεί ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα και σηκώνει στις πλάτες της όλη την Ευρώπη. Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας ορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε και μέσα σε αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε. Τις τελευταίες εβδομάδες μετακινήθηκε από τα νησιά ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων. Οι οικίσκοι που στάλθηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της στέγασης παρεμποδίστηκαν από το δήμαρχο. Είναι δεδομένο ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται σε κρίση. Από τη μεριά μας κάνουμε ότι μπορούμε και θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε ακόμη περισσότερα”.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/314638-Tzanakopoylos-Opoia-petra-ki-an-sekoseis-briskeis-syggeneis-steleche-symboyloys-tes-ND ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...