Τζανακόπουλος: Ανεύθυνη και μικροπολιτική η γραμμή της ΝΔ σε σειρά από κρίσιμα θέματα

Τζανακόπουλος: Ανεύθυνη και μικροπολιτική η γραμμή της ΝΔ σε σειρά από κρίσιμα θέματα

Το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει με τη στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από τον δικαστικό έλεγχο, απηύθυνε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στην έναρξη της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, παρά σημειώνοντας ότι «δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση για το Πάσχα, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει το ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρείχε πλήρη κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο και για τις πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου ότι η Ελλάδα νίκησε το 1821, χαρακτηρίζοντάς τες «θεμιτές» και «εύλογες».! Και είπε ότι «η κυβέρνηση ζητά να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο κρατούνται οι δυο έλληνες στρατιωτικοί και για ποιο λόγο επιλέγεται η τακτική κωλυσιεργίας».

Σε ό,τι αφορά στο Μακεδονικό, έκανε λόγο για «διαρκή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να υπεκφύγει. Αρνείται με ιταμό ύφος να δεχθεί ενημέρωση  του υπουργείου εξωτερικών. Τον έχουμε συνηθίσει και δε μας προκαλεί καμία έκπληξη η συμπεριφορά του».

Οι απαντήσεις αναλυτικά:

Για μεταναστευτικό: η τήρηση της συμφωνίας συζητήθηκε και στη σύνοδο κορυφής στη Βάρνα. Στην ίδια γραμμή κινείται και η ΕΕ. Παρακολουθούμε τις ροές. Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε κατάσταση σε ελεγχόμενα επίπεδα. Παίρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποσυμφόριση των νησιών.

Για συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: «το αν το θέμα θα θιγεί αφορά τον κ. Πούτιν. Η τουρκική πλευρά οφείλε να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις και απαντήσεις. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε άμεσα οι δυο κρατούμενοι να λάβουν γνώση των κατηγοριών».

Για Novartis: “η αξιωματική αντιπολίτευση ακολούθησε μια γραμμή υπεκφυγής, συγκάλυψης. Εκβίασε την ελληνική δικαιοσύνη. Όσοι είναι αθώοι να αποδειχθεί αθωόητητά τους και όσοι ένοχοι οδηγηθούν σητ δικαιοσύνη»

Για δηλώσεις Καμμένου: «Όταν η Τουρκία προκαλεί συνεχώς, όταν καθημερινά προβαίνει σε δηλώσεις  και ρητορικές εξάρσεις που πυροδοτούν εντάσεις, ενίοτε κάποιες σκληρές απαντήσεις μπορεί να είναι θεμιτές και εύλογες. Η κυβέρνηση να εξομαλύνει σχέσεις με την Τουρκία. Ο βασικός μας στόχος η διαρκής μέριμνα για ηρεμία και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Για διοικητή ΕΦΚΑ: «Ο Κ. Μαρίνος και η εταιρεία του δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Η αμοιβή του γινόταν με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας. Για τα χρόνια που παρείχε συμβουλές στην ΗΔΙΚΑ πληρωνόταν με 1400 το μήνα, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό. Ο κ.Μαρίνος δεν υπογράφει αναθέσεις. Η προσπάθεια εκ μέρους της ΝΔ ήταν για λόγους εντυπώσεων».

Για επίδραση πιέσεων Βάρνα: «η Τουρκία έχει κάνει μια στροφή όξυνσης στην εξωτερική της πολιτική που δεν σχετίζεται σε πρώτο επίπεδο με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία. Κατά κύριο λόγο είναι το Κουρδικό ζήτημα. Από τη μεριά της ΕΕ και της Ελλάδας και της Κύπρου, να διατηρούμε ανοιχτούς τους διάυλους και να εξομαλύνουμε τις σχέσεις,αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Απαιτούμε καθαρές εξηγήσεις γιατι δεν γνωρίζουμε με ποιες κατηγορίες βαρύνονται. Η τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει το ζήτημα και δεν το θεωρούμε θεμιτό. Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση για το Πάσχα, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε».

Για δηλώσεις Κατσίκη: «προφανώς ουτε προβλέπεται , ούτε μπορεί να γίνει»

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327004-Tzanakopoylos-anefthini-kai-mikropolitiki-h-grammh-ths-ND ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...