Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για φρεγάτες- Έχει απαντήσει ο Καμμένος

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για φρεγάτες- Έχει απαντήσει ο Καμμένος

Αδειάζοντας ευθέως τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου υπογραμμίζοντας ότι «οι απαντήσεις έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία. Εφόσον καταλήξουν θα ενημερώσουμε. Έχουμε στόχο να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας». Ενώ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε πως «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα» στις σχέσεις Καμμένου-Κουβέλη.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και στις αντιδράσεις ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και έκανε λόγο για διάλογο και επιχειρήματα.

Για το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης, άφησε ανοικτό «παράθυρο» για μικρή καθυστέρηση , λέγοντας: «υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουμε στις 21. Αν απομείνουν κάποιες ουρές δεν έιναι απολύτως απίθανο να χρειαστεί άλλο ένα eurogroup που θα σφραγίσει τη συμφωνία».!

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για φρεγάτες: « Ο κ. πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον κ.Μακρόν συζητήθηκαν  μια σειρά απο ενδεχόμενα για συνεργασία των δύο χωρών. Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία. Εφόσον καταλήξουν θα ενημερώσουμε. Έχουμε στόχο να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας»

 

Για συμφωνία φρεγάτες: « ο κ. Κουβέλης απάντησε στην ερώτηση. Είπε ότι υπάρχουν συνομιλίες. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο»

 

Για επικύρωση συμφωνίας: « δεν μπορώ να σχολιάσω υποτιθέμενες διαρροές που ισχυρίζεστε ότι έγιναν από το περιβάλλον του κ. Κουβέλη»

 

Για τον αν υπάρχει αίτημα για χρονομίσθωση φρεγατών: « αν υπονοείτε ότι υπάρχει πρόβλημα ή να δημιουργηθεί ρήγμα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ρήγμα»

 

Για τα όσα είπε Καμμένος σε συνέντευξή του : «Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας (Τσίπρα-Μακρόν) συζητήθηκαν διάφορα ενδεχόμενα. Υπάρχουν διερευνητικές συζητήσεις»

 

Για το αν θα έχουμε συμφωνία στις 21 Ιουνίου: «ο στόχος να υπάρξει συνολική συμφωνία 21 Ιουνίου που τον θεωρούμε ρεαλιστικό στόχο. Τα ζητήματα είναι δύσκολα, πολύπλοκα, αφορούν προαπαιτούμενα, τη ρύθμιση χρέους, την μεταπρογραμματική εποπτεία. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουμε στις 21. Αν απομείνουν κάποιες ουρές δεν έιναι απολύτως απίθανο να χρειαστεί άλλο ένα eurogroup που θα σφραγίσει τη συμφωνία»

 

Για επιστροφή των 8 : « έχω πει ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε με τον κ. Ερντογάν και μετέφερε ότι όσοι εμπλέκονται με το πραξικόπημα δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας.

 

Για 2 στρατιωτικούς: «δεν έχει υπάρξει κάποια περαιτέρω εξέλιξη. Να μην αξιοποιείται πολιτικά εκ μέρους της Τουρκίας»

 

Για υπερπλεόνασμα: «η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί. Το ζήτημα των μέτρων για το 2019 σχετίζονται με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ»

 

Για συμμετοχή ή όχι ΔΝΤ: «συνεχίζουμε συζητήσεις με ΔΝΤ. Θέλουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας.  Αν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα, αυτό για εμάς δεν είναι και το τέλος του κόσμου»

 

Για τις φρεγάτες και το χρονοδιάγραμμα: « δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία. Αν επιδιώκετε να επανέλθετε και να δημιουργήσετε εικόνα για προχωρημένες συζητήσεις, δεν είναι αυτή η εικόνα»

 

Για νομοσχέδιο για αναδοχή: «διαφορετικό το ζήτημα της αναδοχής από αυτό της υιοθεσίας. Καμία απολύτως διάκριση για λόγους σεξουαλικου προσανατολισμού…σε αυτές τις αξίες η κυβέρνηση είναι απολύτως πιστή. Δεν έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε με τρόπο κομματικής πειθαρχίας. Προσπαθούμε με διάλογο και επιχειρήματα να πείθουμε βουλευτές»

 

Για δράση του Ρουβίκωνα: «δράση μιας αντιεξουσιαστικής ομάδας. Ο ρουβίκωνας κάνει ακτιβιστικές ενέργειες που όταν βρίσκονται εκτός ορίου αντιμετωπίζονται από τον ποινικό κώδικα»

 

Για στάση Τουρκίας: «η κυβέρνηση δουλεύει για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων. Υπήρξε μια αλλαγή πλεύσης από τον κ. Ερντογάν. Στόχος η διεύρυνση των διαύλων πολιτικής συζήτησης.

 

Για να αρθεί το μέτρο για περικοπές συντάξεις: «δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην πορεία για έξοδο από το πρόγραμμα. Σύμφωναμε αποτελέσματα της Eurostat   η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει προσαρμογή και θα πρέπει αυτό να ληθφεί υπόψιν»

 

Για επίσκεψη Γιούνκερ: «ο κ. Γιούνκερ έκανε αναφορά στους δύο στρατιωτικούς στη Βάρνα. Έχουμε να συζητήσουμε τη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του Προγράμματος».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329716-Tzanakopoylos-Den-yparchei-symphonia-gia-phregates-Echei-apantesei-o-Kammenos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...