Τζανακόπουλος: Η εικόνα της χώρας αλλάζει προς το καλύτερο

Τζανακόπουλος: Η εικόνα της χώρας αλλάζει προς το καλύτερο

Τζανακόπουλος

“Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε ότι, «η εικόνα της χώρας αλλάζει προς το καλύτερο και διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ που ενισχύει τις προοπτικές και αναπτυξιακές της δυνατότητες».

Σε αυτό το περιβάλλον, θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, όπως ανέφερε. «Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να έχει κλείσει η πλειονότητα των ζητημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η τρίτη αξιολόγηση» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει τις πολιτικές προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο: η ομαλή και οριστική έξοδος από την περίοδο των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 και η δημιουργία των συνθηκών στο επίπεδο της παραγωγής, εργασίας και κοινωνικού κράτους, που θα οδηγήσουν στο οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η «ελληνική οικονομία τρέχει πλέον με θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης και αναμένεται να προσεγγίσει το 2% στο τέλος του 2017. Η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες και συνεχίζει να βαίνει μειούμενη.

Οι δημοσιονομικές επιδόσεις, για μία ακόμη χρονιά κινούνται πάνω από το στόχο. Η πορεία των εσόδων μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να αποδώσουμε το ποσό της υπεραπόδοσης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα επέστρεψε ξανά – έστω σε δοκιμαστικό επίπεδο – στις αγορές χρήματος. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας, ενώ για το 2017 αναμένεται να καταγραφεί περαιτέρω βελτίωση. Ήδη το α’ 6μηνο είχαμε εισροή 2,1 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία από άμεσες ξένες επενδύσεις».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε παράλληλα στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διαρροή του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Όπως είπε, η απορρύπναση προχωρά ταχύτατα στη βάση του μέγιστου δυνατού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών.

«Η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσής της. Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας. Στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό των βράχων και των ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής. Θα προχωρήσουμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Και αναφερόμενος στην πρωινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, τον εγκάλεσε ότι «επιχείρησε πριν λίγη ώρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ένα ακόμη επικοινωνιακό κρεσέντο τη στιγμή που βρισκόμαστε στο μέσο των επιχειρήσεων για την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Δεν είναι τυχαία η στάση του. Εξάλλου το ολίσθημα της γλώσσας του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ. είναι εξόχως αποκαλυπτικό των ασυνείδητων ιεραρχήσεων του. Τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία είπε και σήμερα απέδειξε την αλήθεια της δήλωσης του», υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο πρόβλημα της ρύπανσης, σημειώνοντας ότι πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση προέχει και η διερεύνηση της ουσίας μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα.

Διερωτήθηκε μάλιστα ποιες ήταν οι αιτίες βύθισης του πλοίου χωρίς προφανή λόγο και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Επίσης γιατί στο πλοίο επέβαιναν μόνο δύο άτομα, αντί των έντεκα τουλάχιστον, που θα έπρεπε να επιβαίνουν. Και γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301944-Tzanakopoylos-E-eikona-tes-choras-allazei-pros-to-kalytero ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...