Τζανακόπουλος για Ελληνικό: η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί

Τζανακόπουλος για Ελληνικό: η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί

Τζανακόπουλος

Για την επένδυση στο Ελληνικό μετά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ, τοποθετήθηκε –μεταξύ άλλων- ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει από τον επενδυτή «τον σεβασμό των συμβατών του υποχρεώσεων».

«Γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και εκμηδενίζονται οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικά ανυπέρβλητα εμπόδια», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση υπονοεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρακάμψει το νόμο”.

Για επενδυτή: «Περιμένουμε τον σεβασμό των συμβατών του υποχρεώσεων. Εντός της συμφωνημένης προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα και οι εφαρμοστικές αποφάσεις για την μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό αε. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα υπάρξει τέτοια κίνηση. Από την αρχική σύμβαση προβλέπονται πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που θα μπορούσαν να θεμελιώσουν υπαναχώρηση του επενδυτή. Ενας από αυτός είναι να μην τηρηθούντα χρονοδιαγράμματα που δεν συμβαίνει και να υπάρξει περιορισμός δόμησης που έχει προταθεί στο master plan. Τέτοιοι είδους περιορισμός δεν υπάρχει».

Για ΚΕΑ: «Το κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι μορφή επίδόματος που επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται σε κάθε προυπολογισμό. Σε ό,τι αφορά το υπερπλεόνασμα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε εφάπαξη παροχές που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να συγκεκριμενοποιηθούν».

Για υπερπλεόνασμα: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο αριθμό για το υπερβάλλον του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εντός Νοεμβρίου θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις».

Για Καταλονία: «εξαιρετικά θλιβερές οι εικόνες που είδαμε στην Καταλονία. Ενισχύουν τις αποσχιστικές τάσεις».

Για τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο της Ταυτότητας Φύλου: «Ανοιχτός και εποικοδομητικός διάλογος. Δεν πιστεύων ότι η πλειοψηφία θα μπορούσε να κατηγορηθεί για συντηριτικά αντανακλαστικά. Το πρόβλημα το έχει η ΝΔ που καλείται να συμβιβάσει  μία φιλελεύθερη πτέρυγα με την ακροδεξιά ηγεμονία πέριξ του κυρίου Γεωργιάδη. Οι προοδευτικές δυνάμεις του ελληνικού κοινοβουλίου έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν». Μάλιστα ανέφερε, πως «δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης και όποιος το θέτει δεν έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα συνταγματικού δικαίου». «Το κεντρικό ζήτημα είναι αν επί της αρχής τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν ή δε στηρίζουν τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».

Για ΗΠΑ: «Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό ταξίδι έπειτα από την πρόσκληση του Ντ. Τραμπ. Η ατζέντα θα κινηθεί γύρω απο θέματα, οικονομίας, ασφάλειας, ενέργειας».

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές: «υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με τους εταίρους μας έχουμε συμφωνήσει ένα χρονοδιάγραμμα και η κυβέρνηση είναι εντός του χρονοδιαγράμματος».

Για δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019: «Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ δεν είχαν ενοχληθεί από τέτοιες παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η άποψη Ντάισελμπλουμ είναι σεβαστή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει στη βάση των ρυθμίσεων του ελληνικού Συντάγματος».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303882-Tzanakopoylos-gia-Elleniko-e-ependytike-diadikasia-tha-prochoresei-basei-oson-echoyn-symphonethei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...