Τζανακόπουλος για πλειστηριασμούς: Το 70% της κύριας κατοικίας προστατεύεται

Τζανακόπουλος για πλειστηριασμούς: Το 70% της κύριας κατοικίας προστατεύεται

Τζανακόπουλος

Κρούει ανοικτές θύρες ο Φίλης για τα Πλεονάσματα

Την άποψη ότι «ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη προστατεύει της λαικές κατοικίες» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος απαντώντας και σε εσωκομματικές φωνές ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός».

Επιπλέον, απαντώντας ευθέως στα όσα λέει ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ανέφερε ότι η άποψή του είναι «αποδεκτή στον δημόσιο διάλογο. Όμως κρούει ανοικτές θύρες όταν λέει ότι τα Πρωτογενή Πλεονάσματα είναι υψηλά». Για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «η συμφωνία του 2015 προέβλεπε 3,5% Πρωτογενή Πλεονάσματα και η αρχική θέση της Γερμανικής κυβέρνησης ήταν να ισχύσει για 10 χρόνια. Καταφέραμε να συγκεκριμενοποιήσουμε αυτή τη γενική ρήτρα. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα και αφήνουμε πίσω τη φάση της ύφεσης. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί αναταραχή και πανικό σε επιχειρηματικούς κύκλους. Πρωταγωνιστής το συγκρότημα του υποδίκου και επηρεάζει ακόμα και τη ΝΔ. Το δυστύχημα είναι ότι η ΝΔ ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και αντιπολιτεύεται χωρίς αρχές».

Για την τροπολογία και απόσυρση: «η τεχνική συμφωνία εγκρίθηκε. Η κυβέρνηση έχει προθεσμία να νομοθετήσει μέχρι 10-12 Ιανουαρίου. Αποσύρθηκε για λόγους νομοτεχνικών βελτιώσεων».

Για πλειστηριασμούς: «το υπάρχον νομοθετημένο πλαίσιο προστασίας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Ο νόμος Κατσέλη-σταθάκη προστατεύει τις λαικές κατοικίες. Για να ισχύει το καθεστώς πρέπει να υπαρχει αίτηση υπαγωγής. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προστατεύει το 70% της κύριας κατοικίας, την πλειοψηφίας των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας. Δεν υπαρχει διαφορετικός πολιτικός σχεδιασμός».

Για κινητοποιήσεις συνδικαλιστών: οι κινητοποιήσεις συνδικάτων εύλογες και απαραίτητες. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ευνοικές ρυθμίσεις. Το βασικό ζήτημα να επανέλθει το πλαίσιο προστασίας.

Για συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά: διεξάγεται συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών.

Για Φίλη και πλεονάσματα: «η συμφωνία του 2015 προέβλεπε 3,5% Πρωτογενή Πλεονάσματα και η αρχική θέση της Γερμανικής κυβέρνηση ήταν να ισχύσει για 10 χρόνια. Καταφέραμε να συγκεκριμενοποιήσουμε αυτή τη γενική ρήτρα. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δε νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σε καταστάσεις ύφεσης. Για τρία συνεχόμενα τρίμηνα είχαμε ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές θα προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες. Έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δημοσινομικό χώρο τέτοιο για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.Η άποψη Φίλη αποδεκτή στο δημόσιο διάλογο. Όμως κρούει ανοικτές θύρες όταν λέει ότι τα Πρωτογενή Πλεονάσματ είναι υψηλά».

Για βουλευτές και ΔΕΗ: «ότι υπάρχει αγωνία στις τάξεις της κοινωνίας είναι εύλογο. Έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΗ. Η  ΔΕΗ διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό του παραγωγικού δυναμικού της. Δεν είναι μόνο μνημονιακή υποχρέωση, είναι στον πυρήνα του κοινοτικού δικαίου».

Για χρέος: «δε γνωρίζω δηλώσεις Κοστέλο για το χρέος. Η απόφαση του eurogroup του 2017 παραπέμπει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Τεχνική συζήτηση γίνεται διαρκώς. Η πολιτική συζήτηση για τον προσδιορισμό του μεταμνημονιακού πλαισίο θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Για προσφυγικό: «στην ατζέντα της συνάντησης υπάρχει και το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού. Έχουν γίνει συγκεκριμένες διευκρινίσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών»

Για επίσκεψη Ερντογάν: «Επίσκεψη με μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα. Θα θέσούμε στην ατζέντα όλα τα σημαντικά ζητήματα, το προσφυγικό, οι εμπορικες σχέσεις. Προσδοκούμε ουσιαστικη αναβάθμιση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη στη Θράκη, στο πλαίσιο της  επίσκεψη στη χώρα δεν αντιμετωπίζουμε με φοβικότητα τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Στο πλαίσιο άσκησης των θρησκευτικών του πιστεύω θα επισκεφθεί μια περιοχή που κατοικείταικαι από ομοδοξούς του. Η συνθήκη της Λωζάννης εξακολουθεί να δεσμεύει όλους όσους την έχουν υπογράψει. Το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει κάποιου άλλου τύπου πολιτική εκδήλωση».

Για παρεμβάσεις Φίλη για πλειστηριασμούς: «Ο κ. Φίλης γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο που είχε και ο ίδιος ψηφίσει. Και δεν είμαι βέβαιος ότι αναφέρθηκε σε πλειστηριασμούς λαικής κατοικίας».

 Για πλειστηριασμούς για αύριο Τετάρτη: «είναι απόφαση την οποία θα πάρουν οι συμβολαιογράφοι».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312460-Tzanakopoylos-gia-pleisteriasmoys-To-70-tes-kyrias-katoikias-prostateyetai ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...