Τζανακόπουλος: η στάση του ΔΝΤ για μη λήψη νέων μέτρων βοηθάει την περαιτέρω συνεργασία μας

Τζανακόπουλος: η στάση του ΔΝΤ για μη λήψη νέων μέτρων βοηθάει την περαιτέρω συνεργασία μας

Τζανακόπουλος

Την άποψη ότι η στάση του ΔΝΤ «για μη λήψη νέων μέτρων αποτελεί ένα βήμα για την περαιτέρω συνεργασία μας» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε για το θέμα των F16 λέγοντας πως «η ΝΔ στην αρχή κατήγγειλε τη συμφωνία, στη συνέχεια αναγνώρισε την αναγκαιότητά της και τώρα ζητάει συζήτηση στη Βουλή», ενώ για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ανέφερε πως ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

Για ΔΝΤ: «η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αυτό το οποίο οφείλει να γίνει είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η στάση για μη λήψη νέων μέτρων αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την περαιτέρω συνεργασία μας. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτο΄που οφείλει να γίνει είναι να μην υπάρξουν ολιγωρίες και τεχνιτές καθυστερήσεις. Το ΔΝΤ οφείλει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να αποφασίσει τι θέλει να κάνει».

Για χρονοδιάγραμμα: «έχουμε τη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης. Και μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα περάσουμε στην τελική διευθέτηση των λεπτομερειών»

Για επενδύσεις: «γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το αμερικανικο επενδυτικό κοινό. Σε εμπόριο, και τομείς ενέργειας και βιομηχανίας το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο»

F16:  «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάτι θα ξέρουν αυτοί από αντισταθμιστικά και εξοπλιστικά. Αφορά αναβάθμιση 85 αεροσκαφων με ταβάνι το 1 δις ευρώ. Δεν υπάρχει πρόθεση να επαναλάβουμε τα λάθη και τις πολιτικές επιλογές του παρελθόντος. Είναι η φθηνότερη δυνατή».

Αυτές οι δαπάνες εντάσσονται στις συνολικές αμυντικές δαπάνες. Δεν ξεπερνούν το 2% και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εμπόδιο και λόγο ανησυχία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων»

Για πολιτική μετατόπιση θέσεων ΣΥΡΙΖΑ: «ως κυβέρνηση και και ως πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουμε σε αυτή την κυβέρνηση δεν διαγράφουμε τα γεγονότα που σημάδαν την ιστορία τον 20ο αιώνα»

Για Ποθεν έσχες: «επισήμως απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχει. Υπάρχει μια ανυπόστατη περίληψη. Να περιμένουμε να πάρουμε και το σκεπτικό της απόφασης στα χέρια μας. Υπάρχει σκέψη για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης»

Για διανομή πλεόνασματος: «δεν έχει υπάρξει ακόμη συζήτηση. Το υπερπλεόνασμα θα κατευθυνθεί στα τμήματα που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από την κρίση. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν προτάσεις, επεξεργασίες και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση»

Για βάση Σούδας: «Ακόμα και για τη βάση της Σούδας δεν υπήρξε μεγαλύτερη συζήτηση»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306095-Tzanakopoylos-e-stase-toy-DNT-gia-me-lepse-neon-metron-boethaei-ten-peraitero-synergasia-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...