Τζανακόπουλος: θα απαγορεύσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων

Τζανακόπουλος: θα απαγορεύσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων

Την σαφή  δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας επαναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι « είναι άλλο ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων και άλλο ο πλειστηριασμός ακινήτων των μεγαλοοφειλετών και των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο dikaiologitika o κ. Τζανακόπουλος αναφέρει πως «είναι δεδομένο ότι έχουμε δεσμευθεί και έχουμε κάθε λόγο να απαγορεύσουμε τους πρώτους και είμαστε αναγκασμένοι να επισπεύσουμε τους δεύτερους για να προστατεύσουμε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος». Ενώ κάνοντας λόγο για την παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά στο εν λόγω ζήτημα αναφέρει πως «έχει ξεπεράσει ακόμη και τα συνήθη όρια, πρέπει να επαναλάβουμε το αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ήδη ισχύει και το οποίο καλύπτει τις λαϊκές τάξεις».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικράτειας κλείνει τα σενάρια για νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας πως «από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας αλλά και από τις δημόσια εκφρασμένες θέσεις των θεσμών τίποτα τέτοιο δεν προκύπτει», ενώ συμπληρώνει πως «κάτι τέτοιο θα ήταν εξάλλου αναντίστοιχο με την δημοσιονομική πορεία της χώρας, καθώς γνωρίζετε ότι και το 2017 κλείνει με δημοσιονομική υπεραπόδοση αλλά και ότι το 2018 οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα είμαστε εντός στόχων».Από τον Αύγουστο, λοιπόν του 2018, υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος «η Ελλάδα εκτός μνημονίων, με την οικονομία της να ανακάμπτει, έξω από τους περιορισμούς της ασφυκτικής επιτροπείας, θα είναι μια διαφορετική χώρα. Και κυρίως θα είναι μία χώρα στην οποία βασική αρχή θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Επομένως, η πορεία αποκατάστασης των αδικιών – που είναι και στρατηγικός μας στόχος – είναι συναρτώμενη με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Και βλέπετε ότι ακόμα και εντός προγράμματος, μέσα σε μια διετία διατέθηκαν πάνω από 2 δισ. στους πολίτες με τη μορφή έκτακτων ενισχύσεων. Το σημαντικό όμως είναι τα μέτρα στήριξης να πάρουν μόνιμη μορφή με την θεμελίωση ενός νέου κοινωνικού κράτους, την αύξηση των μισθών, τη μείωση της φορολογίας για τους μισθωτούς και τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες» είπε ο υπουργός Επικράτειας, περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της χώρας. Στην ερώτηση τέλος, για πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά «όπως δεκάδες φορές έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σπυράκη: δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου Τύπου και η Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο για δείγμα της αναλγησίας της.

«Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία, την ώρα που η κυβέρνηση ανέχεται τον παράνομο τζόγο» υποστήριξε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βρει τα ακίνητα όσων έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό.
«Άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλά και νόμιζα ότι άκουγα εκπρόσωπο καπιταλισμού, γι’ αυτό έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε η ευρωβουλευτής, για να προσθέσει πως η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να βρει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προχωρήσει σε αυτούς τους πλειστηριασμούς και να προστατεύσει τη λαϊκή κατοικία. «Η κυβέρνηση δίνει μόνο το 60% της προστασίας που είχαμε δώσει εμείς, για το 2017» συμπλήρωσε η ίδια.Αναφερόμενη, δε στη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, η κ. Σπυράκη τόνισε πως η ΝΔ ψήφισε υπέρ του ελέγχου των εξαγωγών όπλων στην αραβική χώρα. Ψηφίσαμε την πρόταση του ΕΛΚ, και θέλαμε τη δική μας διατύπωση για το εμπάργκο όπλων. Ολοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το σκάνδαλο Καμμένου έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Από το 2016 έχουμε ψηφίσει όλα τα ψηφίσματα για έλεγχο εξαγωγής όπλων» είπε η κ. Σπυράκη, υπενθυμίζοντας πως το πρώτο παρόμοιο ψήφισμα για εμπάργκο έχει ημερομηνία 25-2-16.

ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ψηλά στην αντιπολιτευτική του γραμμή κρατά ο Περισσός το θέμα των πλειστηριασμών, στον απόηχο των πρόσφατων επεισοδίων αλλά και των διαδοχικών δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη. «Με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απενοχοποίησε τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τη Μέρκελ, τον Τραμπ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…, με τον ίδιο τρόπο προσπαθεί τώρα να απενοχοποιήσει τους πλειστηριασμούς, άλλοτε λέγοντας ότι έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, άλλοτε κοροϊδεύοντας ότι δήθεν αφορούν μόνο βίλες πλουσίων» αναφέρει σχετικό σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος..Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο λαός, με την οργάνωση της πάλης του και τη μαζική του συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, μπορεί να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Να περάσει στην αντεπίθεση βάζοντας στο στόχαστρο τον κύριο ένοχο, που είναι το κεφάλαιο, η εξουσία του, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312005-Tzanakopoylos-tha-apagoreysoyme-toys-pleisteriasmoys-protes-katoikias-ton-laikon-taxeon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...