Τζιτζικώστας: «Η Νέα Δημοκρατία από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη»

Τζιτζικώστας: «Η Νέα Δημοκρατία από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση –μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει την ανικανότητα της αλλά και τις ιδεοληψίες τις οποίες έχει στην εφαρμογή των πολιτικών- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο γκρεμό», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2016, επεσήμανε ότι «αποτυπώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «είναι κατά 95% μέτρα λιτότητας».

Σχετικά με «την επόμενη μέρα» σε ό,τι αφορά την οικονομία, στην περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα είναι να εφαρμόσει την ιδεολογία της στην πράξη (…) Πολλές φορές στο παρελθόν παρεκκλίναμε απ’ την ιδεολογία μας, κι αυτό μας το χρέωσαν οι πολίτες, μας γύρισαν την πλάτη σε εκλογικές διαδικασίες του παρελθόντος».

Ακόμα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Είμαι αποφασισμένος μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και εφόσον έχω πάρει την εντολή την νεοδημοκρατών και των φίλων αυτής της παράταξης να ηγηθώ της Νέας Δημοκρατίας, να προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία.

Και το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης που θα κάνουμε σε 3 με 4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού».

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της μη συμμετοχής του στο Κοινοβούλιο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε:

«Θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχασε ποτέ τις μάχες τις κοινοβουλευτικές ούτε σήμερα τις χάνει (…) Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία.

Αυτό που θα κάνω για το θέμα το πρακτικό αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό ότι μπορεί να ορίσει ο εκάστοτε πρόεδρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο…», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα σκεφτώ πολύ σοβαρά και για λόγους ενότητας να αποταθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων. Η Νέα Δημοκρατία από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη», ανέφερε ακόμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Βασίλης Λεβέντης στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «στον ενικό», τον χαρακτήρισε «φιλοβασιλικό», ο ίδιος ανέφερε:

«Πιστεύω στο πολίτευμά μας και μάλιστα όχι μόνο στην Προεδρευόμενη Δημοκρατία, όπως λειτουργεί σήμερα, αλλά θέλω να πάω κι ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, και να προχωρήσουμε επιτέλους στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μείνει στη Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, απάντησε:

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών θα είμαι δίπλα στον οποιοδήποτε αναδείξει ως πρόεδρο –εφόσον δεν είμαι εγώ- η βάση της Νέας Δημοκρατίας, και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι τρεις.

Και οι τέσσερις εγγυόμαστε την ενότητα της παράταξης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...