Τζουμάκας: “Παπανδρέου και Βενιζέλος τελείωσαν το ΠΑΣΟΚ”

Τζουμάκας:
Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του διαδόχου του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας, ένα από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης, κατηγορώντας τους ότι αλλάζοντας στρατόπεδο έπαψε το κόμμα να είναι σοσιαλιστικό.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και έχει ιδρύσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα είπε συγκεκριμένα:

«Το ΠΑΣΟΚ το τελείωσαν Παπανδρέου – Βενιζέλος, γιατί άλλαξαν στρατόπεδο και πέρασαν στο νεοφιλελεύθερο, σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα. Εβλαψαν τη χώρα εντάσσοντας και την ΕΕ και φέρνοντας και το ΔΝΤ, με μνημόνια που ήταν του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου χώρου, της Θάτσερ και του Ρίγκαν. Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Να δανειστούν με υψηλότερο επιτόκιο! Δεν θα καθορίζουν οι αγορές, οι ολιγάρχες και οι κερδοσκόποι πώς θα δανείζεται η χώρα» σημείωσε ο Τζουμάκας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ξαναστήνει ένα σοσιαλιστικό κόμμα γιατί «το χρειάζεται η χώρα». Και κατηγόρησε ότι από το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκαν «δύο υποκαταστήματα»: την Ελιά και το Ποτάμι.

«Θα τους έλεγα να πάνε για αγροτουρισμό, διότι δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Αυτά που λένε είναι παιδαριώδη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Στ. Τζουμάκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τόνισε όμως, ότι στην προσπάθειά του για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να συζητήσει με όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

«Η παράταξή τους είναι η ΝΔ και ήδη κάποια στελέχη από αυτά συζητάνε και κατευθύνονται προς τα εκεί. Είναι η παράταξή τους η ΝΔ και να πάνε εκεί. Είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν» τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...