Τζόρτζεβιτς: «Δεν αξίζαμε τη νίκη, όποιος θέλει φεύγει»!

Τζόρτζεβιτς: «Δεν αξίζαμε τη νίκη, όποιος θέλει φεύγει»!

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, συνιστώντας στους παίκτες του να φύγουν εφόσον το επιθυμούν.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν στις λεπτομέρειες τους Θεσσαλονικείς, σε εξ αναβολής ματς για την 7η αγωνιστική της Basket League, με το Σέρβο τεχνικό να παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου πως ο αντίπαλος άξιζε τη νίκη και να θέτει τους παίκτες του προ των ευθυνών τους:

«Ευχαριστώ τον αντίπαλο προπονητή για τα συγχαρητήρια, αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από εμάς, την άξιζε και όταν ξέφυγε με δέκα πόντους δεν μας βγήκαν οι αλλαγές γιατί κάποιοι έχασαν την αυτοπεποίθησή τους. Το παιχνίδι λέγεται μπάσκετ για να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Χάσαμε πολλές βολές όπως και σε άλλα παιχνίδια, όπως με τη Ζιελόνα Γκόρα, κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ανεβάσουμε ρυθμούς στην προπόνηση». Είπε ακόμα…

Για το πώς κύλησε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν περίεργο παιχνίδι για εμάς, κάναμε μόνο δώδεκα ασίστ, άφησαν τα ελεύθερα σουτ μας, αλλά ήμασταν άστοχοι.

Είναι μάλλον η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται απέναντί τους. Και δεν επιτρέπουν αιφνιδιασμούς.

Είχαμε 1/7 λέι απ, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, ειδικά στην έδρα μας. Μου άρεσε ότι παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους και κατορθώσαμε να κερδίσουμε, έχοντας πίστη στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε κρίσιμες βολές και πιστεύω, όμως, ότι δεν αξίζαμε τη νίκη».

Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο με το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν από την ομάδα, να φύγουν, η πόρτα είναι ανοικτή.

Οι ατζέντηδες δεν πρέπει να τηλεφωνούν τους πελάτες τους πριν από κρίσιμα παιχνίδια. Εάν έχουμε παίκτες και προσωπικότητες που δεν καταλαβαίνουν πού παίζουν, τότε δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά σε εμένα, το παιχνίδι είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Για αυτό μην σας προκαλέσει έκπληξη ό,τι κι αν συμβεί».

Για τη δική του δουλειά, ως προπονητής στον Παναθηναϊκό: «Προφανώς, η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθάει τους παίκτες και φυσικά να ανταποκρίνονται. Το γήπεδο μπάσκετ δεν λέει ποτέ ψέματα. Παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα και όχι για να σκέφτεσαι το προσωπικό σου συμφέρον.

Τεράστιο παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, για τον τρόπο που παίζει τα τελευταία χρόνια».

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...