Την Τρίτη έρχονται τα πρώτα «ψαλίδια» στις επικουρικές!

Με τις επικουρικές του Αυγούστου, έρχεται το πρώτο κύμα περικοπών, στις συντάξεις, έξι Ταμείων! Τα «ψαλίδια», θα φτάσουν μέχρι και το 22%, ενώ οι πρώτοι που θα δουν τις μειώσεις, θα είναι οι ασφαλισμένοι σε ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και του ΤΕΑΧ των αστυνομικών.

Η προσαρμογή στο νέο Ασφαλιστικό αναμένεται σκληρή για τους συνταξιούχους που από την δεύτερη εργάσιμη του Αυγούστου έρχονται μαζεμένες μέσα στο καλοκαίρι και φέρνουν σημαντικές αλλαγές  στην τσέπη τους. Από το σύνολο των 1,6 εκατ. επικουρικών συντάξεων, η  μία μετά την άλλη, θα μειωθούν  260.000 από αυτές, από 3%  έως 22%, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο!

Το τρίτο «ψαλίδι» έρχεται  Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και είναι η αναδρομική παρακράτηση των ποσών από τις περικοπές, που ισχύουν από την 1η Ιουλίου. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε παραδεχτεί σχετικά,  πως υπάρχει μια τεχνική δυσκολία στην ΗΔΙΚΑ για να ολοκληρώσει τον επανϋπολογισμό όλων των επικουρικών συντάξεων και για αυτό μας έρχονται σε κύματα.

Τα ποσά που θα καταβληθούν την Τρίτη αναμένονται μειωμένα  από 3 μέχρι και 66 ευρώ, ενώ την έκπληξη κάνουν κάποιες περιπτώσεις με οριακές αυξήσεις  από 4 έως και 10 ευρώ.

Περικοπές, θα έχουν όχι μόνον οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αλλά και οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων! Αν και αρχικά, οι συνταξιούχοι με αναπηρία άνω του 80% είχαν εξαιρεθεί τα νέα εκκαθαριστικά δείχνουν πως τώρα και εκείνοι θα δουν «κουτσουρεμένες» τις συντάξεις τους. 

Τις μεγαλύτερες περικοπές θα δουν οι δημοτικοί  υπάλληλοι του  ΤΑΚΔΥ, καθώς είχαν τα μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης. 

Όλες οι συντάξεις μικρές και μεγάλες, βρίσκονται στην «επικίνδυνη ζώνη», καθώς οι μειώσεις δεν γίνονται ανάλογα με το ποσό της επικουρικής, αλλά ανάλογα με το αν το σύνολο της μικτής κύριας και επικουρικής σύνταξης ξεπερνά τα 1.300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει μεγάλη κύρια σύνταξη και πολύ μικρή επικουρική και εκείνος θα δει μειώσεις αν το σύνολο ξεπερνά αυτό το όριο.

Το μεγαλύτερο ψαλίδι, έρχεται στις δύο  Σεπτεμβρίου, καθώς στο τραπέζι του «Προκρούστη» μπαίνουν και οι επικουρικές των άλλων  Ταμείων όπως του ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΔΕΚΟ.

Οι περικοπές, στο ΙΚΑ, θα είναι άνω του 20%, αν ληφθεί υπόψη ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία άνω του 80% που είχαν εξαιρεθεί από τις μέχρι τώρα περικοπές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...