Την έκδοση του Γκιουλέν ζητεί από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν (Βίντεο)

Σάββατο 16/07/2016 – 21:48

ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ                                                                        

Έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ζήτησε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Χαμογελαστός και ήρεμος, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης διαπράχθηκε από μια μειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και ζήτησε ενότητα μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας.

«Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτά τα γεγονότα είναι υπεύθυνη μια μειοψηφία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση».

«Αυτή η “παράλληλη δομή” δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντιον τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ είτε να απελάσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, είτε να τον εκδώσουν στην Τουρκία. «Παραδώστε μας τον “τρομοκράτη” Γκιουλέν και στο εξής οι σχέσεις μας θα είναι πολύ καλές» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί ότι ο Γκιουλέν κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...