Την έκδοση του «Ελ Τσάπο» στις ΗΠΑ αποφάσισε το Μεξικό

Την έκδοση του «Ελ Τσάπο» στις ΗΠΑ αποφάσισε το Μεξικό

Κατηγορία

phpanos
Σάββατο 21/05/2016 – 14:07

Ελ Τσάπο

Οριστικοποιείται η απόφαση της μεξικανικής κυβέρνησης για την έκδοση του βαρόνυς των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικαστεί.

Πάντως, η όλη διαδικασία μέχρι τελικά ο Γκουσμάν να πατήσει σε αμερικανικό έδαφος θα αργήσει ακόμα. Ο ίδιος, έχει στη διάθεσή του ένα επιτελείο από 13 νομικούς που αναζητούν και το τελευταίο «παραθυράκι» για να μην καταλήξει ποτέ ο πελάτης τους στις υψίστης ασφαλείας φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γκουσμάν, το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα, ήταν επί χρόνια ο πλέον καταζητούμενος επικεφαλής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος έως ότου συνελήφθη από το Σώμα Πεζοναυτών του Μεξικού τον Φεβρουάριο του 2014.

Η θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς τον περασμένο Ιούλιο προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα.

Τελικά, συνελήφθη ξανά τον Ιανουάριο, και ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι η κυβέρνησή του κάνει βήματα για να προχωρήσει στην έκδοσή του το συντομότερο.
Ο Γκουσμάν κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εμπορία ναρκωτικών, απαγωγές και ανθρωποκτονίες από τις αρχές διαφόρων πόλεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Σικάγου, του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...