Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση για την έκδοση ή όχι του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση για την έκδοση ή όχι του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Παρασκευή 20/05/2016 – 15:07

Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση για την έκδοση ή όχι του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

«ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Την επόμενη Τετάρτη θα εκδοθεί, πιθανότατα, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί του αιτήματος έκδοσης του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Κύπρο, για υπόθεση που αφορά «μίζες» που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κοσιής.

Το πρωί έγινε η σχετική συζήτηση αλλά η διαδικασία διεκόπη για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 όταν και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότητα η κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους», είπε ο επιχειρηματίας ενώ οι συνήγοροί του, Πολ Τσιρίδης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, τόνισαν ότι οι πράξεις που του αποδίδονται έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

«Θα πρέπει ο κ Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητά του» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση. Προ του Πάσχα το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές, είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά, η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνοντας : «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτό πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...