Την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος θα ανακοινώσει ο Κάμερον

Την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος θα ανακοινώσει ο Κάμερον

Κατηγορία

n.anastasiou
Σάββατο 20/02/2016 – 14:27

Κάμερον

Την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας του στην Ε.Ε. θα ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Μ. Βρετανίας, που θα συνέλθει στις 12.00 ώρα Ελλάδος.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει σήμερα το πρωί για το νέο ειδικό καθεστώς της Βρετανίας στην Ε.Ε., και κατόπιν θα ανακοινωθεί η σκοπούμενη ημερομηνία για το δημοψήφισμα», ανακοινώθηκε από το γραφείο του Βρετανού μέσω Twitter.

Στη χθεσινή σύνοδό τους, οι ηγέτες της Ε.Ε. ομόθυμα αποφάσισαν την έγκριση ενός πακέτου μέτρων που θα ευνοήσει την παραμονή της Βρετανίας στην ομάδα των 28 χωρών της Ένωσης. Ο Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου την πεποίθηση πως η συμφωνία που επετεύχθη είναι αρκετή για να προτείνει την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. «Η Ε.Ε. απέχει πολύ από το τέλειο και κανένας δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλει ότι η συμφωνία αυτή πρέπει ν’ αποτελέσει τμήμα μιας συνεχούς διαδικασίας αλλαγής και μεταρρύθμισης» ανέφερε η Μέι.

«Κατά την άποψή μου, για λόγους ασφάλειας και προστασίας κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και του εμπορίου με την Ευρώπη, που διασφαλίζει την πρόσβαση στις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να παραμείνουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έστειλε και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του θα είναι «πιο ασφαλής» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε πιο ισχυροί, πιο ασφαλείς και καλύτερα από κάθε άποψη εντός της Ε.Ε.» τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC. «Η εναλλακτική θα ήταν ένα τεράστιο άλμα στα τυφλά, με το ρίσκο, που αυτό ενέχει για τη χώρα, την οικονομία και την ασφάλειά μας» συμπλήρωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...