Την 3η μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση της Ευρώπης είχε η Ελλάδα

Την 3η μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση της Ευρώπης είχε η Ελλάδα

Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,8% στην Ελλάδα, κατέγραψε η Eurostat το α΄ τρίμηνο του 2017. Με την ανεργία να θεωρείται από τα μεγαλύτερα αγκάθια της ελληνικής Οικονομίας που επηρεάζει αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξης, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η στροφή των τελευταίων ετών στην αύξηση της απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat πoυ δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 η απασχόληση στην ευρωζώνη και στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,4%. Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στην ΕΕ κατά 1,5%. Μέσα σε ένα χρόνο η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,6%.

Σε όλη την Ευρώπη, τα στοιχεία της Eurostat, δείχνουν ότι το β’ τρίμηνο του 2017, περίπου 235,4 εκατ. άντρες και γυναίκες είχαν απασχόληση και 155,6 εκατ. στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Eurostat,  « αυτά είναι τα υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης που έχουν καταγραφεί ποτέ»!

Στα επιμέρους σημεία, την υψηλότερη αύξηση της απασχόλησης είχαν η Μάλτα με 1%, η Ισπανία με 0.9% και η Ελλάδα και η Πολωνία με 0,8%. Τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης κατέγραψαν η Κροατία -0,8%, η Λετονία  με -0,7%, η Ρουμανία με -0,6% και η Εσθονία με -0,5%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301018-Ten-3e-megalytere-ayxese-sten-apascholese-tes-Eyropes-eiche-e-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...