Τη θλίψη του για την τουρκοκυπριακή πλευρά εκφράζει ο Ν. Αναστασιάδης

Τη θλίψη του για την τουρκοκυπριακή πλευρά εκφράζει ο Ν. Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί συνειδητά, εάν και η Τουρκική πλευρά διαθέτει τη βούληση, για να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια έντιμη, αξιοπρεπής, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που να διασφαλίζει την απαλλαγή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα

Ταυτόχρονα εξέφρασε απογοήτευση για τη στάση της Ελληνοκυπριακής αντιπολίτευσης επειδή είναι πρόθυμη να δεχθεί τις ερμηνείες που δίδει η Τουρκική πλευρά.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η λύση πρέπει να εδράζεται σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, που θα επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και συνδημιουργία μεταξύ των νομίμων πολιτών της πατρίδας μας.

«Θεωρώ πως το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 καθορίζει με σαφήνεια τα πλαίσια μέσα στα οποία και οι δύο πλευρές καλούνται να εργαστούν, ώστε το όραμα της επανένωσης να γίνει πραγματικότητα», είπε ο κ. Αναστασιάδης σε επικήδειο που εκφώνησε κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων των αγνοουμένων της Τουρκικής εισβολής στο μικτό χωριό Ποταμιά.

«Θλίβομαι, πραγματικά, γιατί μπροστά στη δική μας αποφασιστικότητα και ειλικρινή διάθεση αντιμετωπίζουμε τη συστηματική άρνηση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς να τιμήσουν τις συγκλίσεις που έχουμε επιτύχει μέσα από το κοινό ανακοινωθέν,» είπε ο Κύπρος πρόεδρος.
Πρόσθεσε, όμως, πως περισσότερο τον απογοητεύει η στάση κάποιων πολιτικών δυνάμεων στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, που αντί να αξιοποιούν το χέρι συνεργασίας που τείνει για από κοινού αντιμετώπιση της Τουρκικής αδιαλλαξίας, αγωνίζονται να παρερμηνεύσουν τα αδιαμφισβήτητα χάριν μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

«Μου είναι αδιανόητο, αυτά που δεν τολμούν να επικαλεσθούν Τ/Κ ούτε ως παρερμηνεία για όσα περιέχονται στο κοινό ανακοινωθέν, να ακούονται φωνές από Ελληνοκύπριους πολιτικούς που ηθελημένα εμμένουν να διαστρεβλώνουν πρόνοιες οι οποίες ξεκάθαρα καθορίζουν πως η όποια λύση θα προνοεί την ύπαρξη ενός και μόνου ομόσπονδου κράτους. Ενός κράτους με μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια,» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε πως η μέχρι σήμερα ανοχή και σιωπή του πηγάζει από τη θέλησή του να αποφύγει αντιπαραθέσεις με «κάποιες των πολιτικών δυνάμεων», αναφορά που στρέφεται κατά κύριο λόγο προς τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, το Δημοκρατικό Κόμμα, σφοδρό πολέμιο του κοινού ανακοινωθέντος.

Είπε ότι η ανοχή του οφείλεται στην επιθυμία να επιτύχει τη μεγίστη δυνατή ενότητα για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας.

«Ούτε και η σημερινή μου αναφορά έχει άλλο από το μήνυμα: να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως ούτε η Κυβέρνηση ούτε και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε αντιπαλότητα όταν ο κοινός στόχος της επανένωσης και απελευθέρωσης μόνον αντίπαλο έχουν την τουρκική αδιαλλαξία,» κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...