Τι αποκάλυψε στο δικαστήριο ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Τι αποκάλυψε στο δικαστήριο ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 13/05/2016 – 20:43

Τι αποκάλυψε στο δικαστήριο ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Καμία σχέση με τον Βελγομαροκινό Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που συμμετείχε στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2013 ισχυρίστηκε ότι έχει ο Αλγερινός Όμαρ Νταντάς, που είχε συλληφθεί στην Ελλάδα αμέσως μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. 

«Το είπα και στην πρώτη πρώτη κατάθεσή μου, δεν τον γνωρίζω» είπε ο 33χρονος Νταντάς, καταθέτοντας μέσω διερμηνέα στο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση.

Ο Νταμάς, που ζούσε παράνομα στην Ελλάδα από το 2005, υποστήριξε ότι όταν συνελήφθη στην Αθήνα η ελληνική αστυνομία του έδειξε δύο φωτογραφίες του Αμπααούντ. Μόνο αργότερα όμως κατάλαβε ποιος ήταν ο άνθρωπος αυτός.

Ο Νταμάς συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015, δύο ημέρες μετά την εξάρθρωση του πυρήνα της Βερβιέ, στο πλαίσιο της εκτέλεσης ενός διεθνούς αιτήματος δικαστικής συνδρομής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αμπααούντ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Πιερ Χέντρικ, είπε ότι θεωρήθηκε ύποπτος κυρίως επειδή τον ένα από τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη στιγμή της σύλληψής του είχε χρησιμοποιηθεί με μια κάρτα SIM που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο επικοινωνούσε ο Αμπααούντ με τους συνεργούς του στο Βέλγιο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...