Τι είναι το Pokemon Go και πού θα το κατεβάσετε πριν βγει στο Google Play

Δευτέρα 11/07/2016 – 19:40

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΚΕΜΟΝ!                                                          

Επανάσταση στο χώρο του gaming έχει επιφέρει το νέο mobile παιχνίδι που φέρνει ξανά μετά από πολά χρόνια στο προσκήνιο τα αγαπημένα pokemon που πριν λίγα χρόνια μέσω των Game Boy της Νitendo δεν άφηναν κανέναν μικρό ασυγκίνητο.

Οι Ιάπωνες ετοίμαζαν μεγάλη επάνοδο και την πραγματοποίησαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο: με το “Pokemon GO”.

Η εξέλιξη των pokemon σε νέα level, οι μάχες με φίλους και οι ανταλλαγές ήταν στη ημερήσια διάταξη. Οι μικροί όμως μεγάλωσαν, οι παιχνιδοσυσκευές παραχώρησαν πολύ έδαφος στα smartphones και οι υπεύθυνοι είπαν να αναθερμάνουν τώρα μια παλιά αγάπη λανσάροντας το Pokemon Go.

Έτσι, αν δείτε γύρω σας άτομα σε πάρκα, πλατείες, βουνά και λίμνες να κοιτάζουν μετά μανίας μέσα από την κάμερα του κινητού τους δε θα είναι γιατί θα θέλουν να απαθανατίσουν το τοπίο αλλά μάλλον γιατί θα προσπαθούν να πιάσουν κάποιο pokemon που “βρίσκεται” εκεί.

Πώς θα το εγκαταστήσετε

Το Pokemon Go είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμο στο iOS και στο Android, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίστεί στα καταστήματα των δύο εταιρειών στη χώρας μας.

Το παιχνίδι της Niantic απαιτεί iOS 8.0 και πάνω ή Android 4.4 και πάνω για να «τρέξει». Αν έχετε iOS και το παιχνίδι δεν εμφανίζεται, δοκιμάστε να αλλάξετε την τοποθεσία του App Store από τις Ρυθμίσεις της συσκευής και έτσι θα εμφανιστεί.

Όσο για τους χρήστες Android, μπορείτε να βρείτετο Pokemon Go APK και να το εγκαταστήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τις Άγνωστες Πηγές, στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

“Επανάσταση” στο gaming

Το παιχνίδι είναι τελευταίας γενιάς και οι χρήστες δε θα είναι καθηλωμένοι απλά κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά θα κυκλοφορούν έξω στις πόλεις χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές προκειμένου να πέσουν πάνω σε κάποιο pokemon ώστε να το αιχμαλωτίσουν ή σε κάποιο φίλο για να αναμετρηθούν.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται λοιπόν με εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού.

Το ειδικό λογισμικό θα εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά.

Ευτράπελα

Από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει επικρατήσει πανικός ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το “τερμάτισαν”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας άνδρας κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ καθώς προκάλεσε ατύχημα την ώρα που σταμάτησε πάνω σε κεντρική λεωφόρο για να πιάσει τον “Πίκατσου”. Ο άνδρας μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως “αν θέλεις να τα πιάσεις όλα πρέπει να ρισκάρεις”. Το σίγουρο είναι πως στις Αρχές πέραν όσων στέλνουν μηνύματα και μιλούν στο κινητό την ώρα που οδηγούν τώρα προστέθηκε και ο πονοκέφαλος εκείνων που παίζουν Pokemon Go.

Επίσης, μια παίκτρια του παιχνιδιού από το Riverton εντόπισε ένα πτώμα, άγνωστων στοιχείων καθώς έψαχνε για Pokemon, σε μια φυσική πηγή νερού, στο Big Wind River, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent.  «Περπατούσα κατά μήκος της ακτής όταν είδα κάτι στο νερό. Έπρεπε να ξανακοιτάξω για να συνειδητοποιήσω ότι ήταν ένα πτώμα. Ήταν πολύ σοκαριστικό και δεν ήξερα στην αρχή τι να κάνω. Κάλεσα την αστυνομία. Ήμουν πολύ φοβισμένη και έκλαιγα» δήλωσε σοκαρισμένη η νεαρή κοπέλα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...