Τι είπαν για τη Folli Follie Δραγασάκης – Ορκωτοί Ελεγκτές

Τι είπαν για τη Folli Follie Δραγασάκης – Ορκωτοί Ελεγκτές

Χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνουν πιο ουσιαστικοί οι έλεγχοι στην αγορά συμφώνησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης και ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ), σε συνάντηση που είχαν σήμερα. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης.

Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν ανακύψει με την «υπόθεση Folli Follie», ο κ. Αντιπρόεδρος κάλεσε το ΣΟΕΛ να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστικοποίηση των ελέγχων, ώστε οι έλεγχοι να έχουν αποτέλεσμα. Στόχος, η πληρέστερη διαφάνεια, ενημέρωση και προστασία τόσο των μετόχων και των συναλλασσόμενων όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε ότι τα αιτήματα του ΣΟΕΛ θα εξεταστούν και συμφωνήθηκε να υπάρξει διαρκής διάλογος με τη Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Ειδικότερα, ως προς το θέμα της ουσιαστικοποίησης των ελέγχων, θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν σχετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θα καταθέσει, έως το τέλος του έτους, για την εποπτεία των επιχειρήσεων,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συνολικής αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου, η οποία περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ν. 4548/2018), την τροποποίηση του ν. 3190/1955 για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336034-Ti-eipan-gia-te-Folli-Follie-Dragasakes-Orkotoi-Elegktes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...