Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΠΕΣΕ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΛΑ                                            

Κατά μέτωπο επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Στην ομιλία της κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Πού ζείτε κύριε Πρωθυπουργέ; Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν;». Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης-Καλογρίτσα-Τράπεζα Αττικής και τον εγκάλεσε ότι «πουλά νομιμοφροσύνη» για τις παρατυπίες και παρανομίες της κυβέρνησής του.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, σας άκουσα για τις άδειες και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Τώρα μας πουλάτε «νομιμοφροσύνη» απέναντι στις δικές σας παρατυπίες και παρανομίες. Η φούσκα «για πρώτη φορά νομιμότητα» στο τηλεοπτικό τοπίο έσκασε στα χέρια σας. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι. Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Όμως το σχέδιό σας έχει γίνει πια απόλυτα γνωστό» είπε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έκανε λόγο για «τρίγωνο της διαπλοκής Κυβέρνηση-Καλογρίτσας- Τράπεζα Αττικής» και σημείωσε: «Βρήκατε τον συνεργάτη σας τον ευνοούμενο εργολάβο (ελέω κ. Σπίρτζη), τον δανειοδοτήσατε αφειδώς μέσω της Τράπεζας Αττικής (δεκαπλασιασμός πιστοληπτικού ορίου) και με προνομιακούς όρους για να πάρει το κανάλι, «ξεχάσατε» να ελέγξετε το διάτρητο πόθεν έσχες του, προχωρήσατε και ας ενεχόταν και σε πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Γι’ αυτό δώσατε και την μάχη για τον έλεγχο της Τράπεζας Αττικής. Γι’ αυτό θέλετε να περιορίσετε τον αριθμό των καναλιών, ώστε να ελέγξετε καλύτερα την ενημέρωση», σημείωσε.

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έβαλε άριστα 20 στον Φίλη- ντροπή

Με τη γνωστή λαϊκή ρήση «το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσεγγίζουν το ζήτημα της Παιδείας με τον ίδιο τρόπο.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ντροπή, για την επιτυχία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν υποστηρίζει ότι τα σχολεία επέστρεψαν στην κανονικότητα.

«Έλεος! Η καθημερινότητα για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι πολύ διαφορετική», είπε ο γγ του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε σε ποια καθημερινότητα επέστρεψαν τα σχολεία, όταν η λαϊκή οικογένεια, ρημαγμένη από τους φόρους, έχει μπροστά της τα έξοδα για τα φροντιστήρια, τις ξένες γλώσσες, για αθλητική δραστηριότητα και τη σχολική τσάντα που πρέπει να γεμίσει με την περίφημη σχολική λίστα. Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι το μόνο στοίχημα που κέρδισε η κυβέρνηση είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε με τη ΝΔ.

«Το στοίχημα που κερδίσατε μέχρι τα τώρα, έχει όνομα. Λέγεται τρίτο μνημόνιο», είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί στην εκπαίδευση το μνημόνιο κατά γράμμα, με τον «εξορθολογισμό δαπανών για την παιδεία», και μάλιστα για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί και όλο το ιδεολογικό αντιδραστικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα.

Θεοδωράκης: Η ζημιά στην οικονομία διορθώνεται, στην Παιδεία όχι

Στην υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υμνούν τη δημόσια παιδεία αλλά ταυτόχρονα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια στάθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή κάνοντας λόγο για παραλογισμό. «Πολιτικοί που έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία να υμνούν μόνο τα δημόσια σχολεία και να πολεμούν τα ιδιωτικά. Πόσο υποκριτές πια!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε στη συνέχεια όλα τα κόμματα, και όχι μόνο αυτά που κυβέρνησαν, για τη σημερινή εικόνα της παιδείας λέγοντας: «Τα σχολεία και ιδιαίτερα τα πανεπιστήμια ήταν πάντα στα χέρια των κομμάτων άρα η ευθύνη για το κατάντημα της παιδείας είναι διακομματική».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε για ποια δημόσια εκπαίδευση μιλάμε και τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο οι γονείς πληρώνουν περισσότερο για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη», και κατέληξε λέγοντας: «Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί. Η ζημιά που κάνουμε στην παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο μάθημα των θρησκευτικών για το οποίο γίνεται τις τελευταίες μέρες πολύ συζήτηση ζήτησε από την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να επιδείξει τόλμη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σύγχρονο σχολείο δεν χρειάζεται περισσότερο θρησκευτικά από φυσική, βιολογία, πληροφορική.

Στη συνέχεια δε προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας: «Πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας» καλώντας την εκκλησία να μην φοβηθεί το διάλογο. «Στην εκκλησία υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες γήινοι και μετριοπαθείς με πρώτο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που δεν θα πρέπει να φοβηθούν αυτόν τον διάλογο» ανέφερε.

Καμμένος: καταφέραμε περισσότερα από όσα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για απαξίωση της Παιδείας και της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, για το πρόγραμμά της, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, υπεραμύνθηκε του έργου της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας πως κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα έγιναν στον τομέα, τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως είπε, επί των ημερών Σαμαρά – Βενιζέλου, υπήρξε η δημόσια δέσμευση ότι το 2018 θα φτάσει ο προϋπολογισμός για την Παιδεία στο 1,9% του ΑΕΠ, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, διατήρησε στο 2,8% του ΑΕΠ τους πόρους για την Παιδεία.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για είσοδο όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα πώς θα συμβεί αυτό, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να ανακοινώνει αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Παιδεία, ακολουθεί το πρόγραμμα της μείωσης του προϋπολογισμού, που φτάνει στο 1,9% του ΑΕΠ και το μειώνει επιπλέον 800 εκατομμύρια.

Ανέφερε δε, πως φέτος μπήκαν 20.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, με κονδύλια που εξοικονομήθηκαν από μέρος των ποσών που πλήρωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης της διαπλοκής, λέγοντας ότι η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έθρεψε την διαφθορά και μέσα από αυτή υπήρξε αποστέρηση τεράστιων ποσών, που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην Παιδεία.

«Πληρώστε τα 14 εκατ. που πήρατε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής, στην οποία είχατε διορίσει την διευθύντρια του κ. Σταϊκούρα», είπε προς την ΝΔ, πυροδοτώντας την αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απάντηση του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, ότι στην ΝΔ δόθηκε αυτό το ποσό χαμηλότοκα, ενώ όταν ζήτησαν οι ΑΝΕΛ 20.000 ευρώ, για να τυπώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το αίτημα απορρίφθηκε. Για το θέμα τέλος του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε και πάλι στην ΝΔ, για να πει ότι “άδειες δεν πήραν οι δικοί μας κουμπάροι, οι δικοί σας πήραν”, ενώ όταν από την αίθουσα ρωτήθηκε “ποιος είναι αυτός;” απάντησε πως “ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη”.

Λεβέντης: Ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης στην παιδεία

«Το θέμα της Παιδείας είναι πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει ένας υπουργός να γκρεμίζει ό,τι έκανε ο προηγούμενος ή μία κυβέρνηση να θεωρεί λάθος ό,τι έκανε η προηγούμενη». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για ην Παιδείας, δίνοντας έμφαση στη συναίνεση και τη συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 «Αν αλλάξουμε το Σύνταγμα, ένας από τους όρους που πρέπει να βάλουμε στα ζητήματα της Παιδείας είναι να χρειάζονται τα 4/5 για να γίνονται αλλαγές»,  τόνισε ο κ. Λεβέντης. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού όμως πρώτα εξυγιανθούν τα κρατικά πανεπιστήμια από τον κομματισμό. Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παιδεία, ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε «γιατί αυτές δεν τις σκέφτηκαν στη ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για την ανάγκη εικόνας σταθερότητας, ώστε να έρθουν επενδυτές στη χώρα και κάλεσε, τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ. Μητσοτάκη, “να βάλουν τους εγωϊσμούς στην άκρη” και να δημιουργήσουν συνθήκες συναίνεσης και συνεννόησης για κυβέρνηση τεχνοκρατών. “Μπορεί να μένει η κυβέρνηση, αλλά είδατε κανέναν επενδυτή να έρχεται στη χώρα;

Πώς θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας; Βάζοντας φόρους και αυξάνοντας τον ΦΠΑ; Πρέπει να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση, να δοθεί μία εικόνα σταθερότητας της χώρας. Αυτό θα είναι μία θυσία, αλλά θα το εκτιμήσει η κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, δεν απέκλεισε, στο μέλλον και υπό άλλες συνθήκες, να υπάρξει μία μορφή συνεργασίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά, τους οποίους, όπως ανέφερε, εκτιμά και η κριτική που κάνει εναντίον τους είναι καθαρά πολιτική.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...