Τι είπε ο απαγωγέας των δύο αγοριών στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

Τι είπε ο απαγωγέας των δύο αγοριών στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

Ναι, παρακαλώ, τι θέλετε;.. Με θράσος και ψυχραιμία, δείχνοντας ατάραχος και χωρίς να έχει καθόλου συναίσθηση για το τι συνέβαινε γύρω του, ενδεχομένως και υπό την επήρεια ουσιών, ο ύποπτος για την απαγωγή των δύο ανήλικων μαθητών.

Ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν δύο αστυνομικοί του ΤΑΕ Λάρνακας χτύπησαν το κουδούνι του για σκοπούς έρευνας. Είχαν προηγηθεί οι σημαντικότατες πληροφορίες που έδωσαν πολίτες στην Αστυνομία, που είχαν ως αποτέλεσμα την αίσια κατάληξη του 8ωρου θρίλερ.

Όπως αναφέρει το politis.com.cy, τα μέλη του Τμήματος Ανακριτικών Ερευνών, του έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και τον ενημέρωσαν ότι διενεργούσαν έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης απαγωγής δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες. «Ναι, έχω υπόψη μου την υπόθεση. Μα δεν είναι κάποιος ηλικιωμένος που ψάχνετε;», ρώτησε τους αστυνομικούς ο ύποπτος, ο οποίος συνέχισε να το «παίζει» ανήξερος.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας του ζήτησαν να ερευνήσουν το διαμέρισμα, αλλά αυτός αρχικά αρνήθηκε, λέγοντάς τους πως ήταν με κάποιον φίλο του. Όταν, όμως, οι αστυνομικοί επέμεναν και τελικά εισήλθαν στο διαμέρισμα, ο 35χρονος άλλαξε τροπάριο… «Κάντε ησυχία, διότι στο δωμάτιο κοιμάται η ξαδέλφη μου», τους είπε, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη μέρα δήθεν ήταν η κηδεία της γιαγιάς της ξαδέλφης του. Στις συνεχείς ερωτήσεις των αστυνομικών, ο ύποπτος άρχισε να πέφτει σε σοβαρές αντιφάσεις, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες τους. Οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνά τους και όταν άνοιξαν την πόρτα ενός υπνοδωματίου (το δωμάτιο ήταν κλειστό, αλλά όχι κλειδωμένο) αντίκρισαν τους δύο μαθητές ξαπλωμένους στο κρεβάτι, σκεπασμένους με σεντόνι.

Και τα δύο αγόρια φορούσαν τα ρούχα τους (ο ένας ήταν χωρίς τη φανέλα του), αλλά έδειχναν φανερά ζαλισμένα και σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Αμέσως τα παρέλαβε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών και τα μετέφερε με αστραπιαίες κινήσεις έξω από την πολυκατοικία. Μόνο το ένα αγόρι ήταν σε θέση να ψελλίσει κάποιες κουβέντες. Ήταν ολοφάνερο ότι ο ύποπτος τους είχε χορηγήσει προηγουμένως κάποια ουσία. Με περιπολικό της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για σκοπούς περίθαλψης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας (ο υπουργός επισκέφθηκε τα αγοράκια το απόγευμα της Τρίτης), οι δύο 11χρονοι πήραν χθες εξιτήριο. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε όλες τις ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πλαστή ταυτότητα δασκάλου
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ανάμεσα στα τεκμήρια που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από το διαμέρισμα του υπόπτου ήταν και μια πλαστή καρτέλα, με κορδέλα λαιμού, στην οποία αναγραφόταν «Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Καμάρες». Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως ο συλληφθείς τα είχε όλα προσχεδιασμένα… Κατασχέθηκε, επίσης, ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και αριθμός άλλων τεκμηρίων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος αναφορικά με τα κίνητρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν και υπνωτικά χάπια. Ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς ότι έκανε την απαγωγή για να ζητήσει λύτρα. Φαίνεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρωστούσε χρήματα (ενοίκια κ.λπ.). Ωστόσο, ο ισχυρισμός του περί λύτρων, δεν μπορεί, στο παρόν στάδιο, ν’ αποκλείσει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο όσον αφορά τα κίνητρά του, από την στιγμή, μάλιστα, που η επιλογή των δύο μαθητών που απήχθησαν έγινε, όπως όλα δείχνουν, στα τυφλά. Δηλαδή, δεν γνώριζε την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών των παιδιών.

Οι έρευνες στο διαμέρισμα του υπόπτου, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Τυρνάβου, ήταν πολύωρες και όλο αυτό το διάστημα ο συλληφθείς παρέμενε ατάραχος. Σε κοντινή πολυκατοικία ο ύποπτος διατηρούσε γραφείο δημιουργίας ιστοσελίδων, το οποίο έγινε κι αυτό φύλλο και φτερό από την Αστυνομία, απ’ όπου παραλήφθηκε, επίσης, μεγάλος όγκος τεκμηρίων για εξετάσεις. Υπό το μικροσκόπιο των ανακριτών για επιστημονικές εξετάσεις βρίσκονται και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Ο 35χρονος άνδρας, που ουδέποτε κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στα δικαστήρια δεν παρεβρέθηκαν συγγενείς των μαθητών, ενώ η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Η Αστυνομία εξετάζει αδικήματα απαγωγής και περιαγωγής ανηλίκων, ενώ κατά τη διαδικασία προφυλάκισης ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ούτε έφερε ένσταση στην κράτησή του. Το δικαστήριο, αφού άκουσε την ένορκη μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης, ο οποίος εξιστόρησε όλο το χρονικό της απαγωγής των δύο μαθητών μέχρι τη σύλληψη του υπόπτου, διέταξε την οκταήμερη κράτηση του Γεωργίου Νικολάου. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy η Αστυνομία Λάρνακας διερευνά κι άλλες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο άτομο επιχείρησε πριν από λίγο καιρό να προσεγγίσει ανήλικους μαθητές σε άλλο δημοτικό σχολείο της πόλης. Μάλιστα, σε μια περίπτωση φέρεται να ζήτησε από ένα αγοράκι να μπει στο αυτοκίνητό του, αλλά αυτό δεν υπάκουσε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμος Λάρνακας βράβευσε χθες τους δύο Παρατηρητές της Γειτονιάς, οι οποίοι έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στην Αστυνομία σε σχέση με την απαγωγή των δύο μαθητών.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/343311-Ti-eipe-o-apagogeas-ton-dyo-agorion-stoys-astynomikoys-poy-ton-synelaban ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...