Τι θα γίνει τελικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Τι θα γίνει τελικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Μπερδεμένοι δηλώνουν πολλοί επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, από τις διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις νέες ημερομηνίες, αλλά και το τι θα γίνει τελικά με τα παλιά εισιτήρια που έχουν στην κατοχή τους.  Την κατάσταση ξεκαθάρισε σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης που σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, τόνισε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ισχύσει κανονικά από την 1η Νοεμβρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση για όλους όσοι ανανεώσουν την κάρτα Οκτωβρίου.

 

Επίσης, επισήμανε ότι θα δοθεί παράταση έως τις έως τις 5 Νοεμβρίου για όσους ανανεώσουν την κάρτα Οκτωβρίου και έως τις 10 Νοεμβρίου για όσους χρησιμοποιήσουν ανοίξουν φάκελο.

 

Σε κάθε περίπτωση, το χάρτινο εισιτήριο σταματάει να ισχύει από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αγοράσουν το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.  Οι επιλογές για κάποιον οποίος θέλει να αγοράσει τα νέα εισιτήρια, είναι συγκεκριμένες. Υπάρχει το πολλαπλό εισιτήριο που ονομάζεται ATH.ENA Ticket. Το κόστος 4,5 ευρώ και προσφέρει το ημερήσιο εισιτήριο (24ωρο). Επίσης πωλείται καιτο εισιτήριο των 22 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαδρομές τριών ημερών μεταξύ των οποίων και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

 

Το πολλαπλό εισιτήριο είναι μία κάρτα που «γεμίζει» με μονάδες αλλά όχι με ένα μεμονωμένο εισιτήριο. Μπορεί να επαναφορτιστεί με 5 μεμονωμένα εισιτήρια με κόστος 7 ευρώ ή με 10 μεμονωμένα εισιτήρια που κοστίζουν 14 ευρώ. Στο πακέτο των δέκα εισιτηρίων παρέχεται ένα ακόμα, δώρο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργός, ειδικές προβλέψεις υπάρχουν για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους άνεργους, αλλά και όλες τις ειδικές κατηγορίες, για τους οποίους δεν ισχύουν οι περιορισμοί και θα υπάρχει ξεχωριστή θύρα, μέχρι να παραλάβουν τις καινούριες τους κάρτες.

 

Τι λέει ο ΟΑΣΑ

 

Με ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) τονίζει  ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, με την οποία, μέχρι σήμερα, έχουν προσωποποιηθεί περισσότερες από 100.000 κάρτες, με τη διαδικασία να ακολουθείται κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς.

 

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες μπορούν να εκδίδονται διαρκώς στα εκδοτήρια έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και μπορούν να φορτίζονται, οποιαδήποτε στιγμή, στα Αυτόματα Μηχανήματα. Εφόσον φορτισθούν με μηνιαίο κόμιστρο, ισχύουν για 30 πλήρεις ημέρες από την πρώτη τους επικύρωση.

 

Νέα κάρτα έως 5 Νοέμβριου

 

Ειδικά για τους κατόχους κάρτας Οκτωβρίου 2017, που επιθυμούν να μετακινηθούν από την 1η  Νοεμβρίου και δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα, ισχύει η κάρτα Οκτωβρίου 2017 από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 5η Νοεμβρίου, ημερομηνία που πρέπει να έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

 

Ο ανοικτός φάκελος

 

 Στην περίπτωση που οι κάτοχοι κάρτας Οκτωβρίου 2017 ακολουθήσουν τη διαδικασία κατάθεσης ανοικτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, η κάρτα Οκτωβρίου 2017 ισχύει από την 1η μέχρι και την 10η Νοεμβρίου 2017.  Ο ανοικτός φάκελος μπορεί να κατατίθεται σε όλα τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ, τις ώρες λειτουργίας τους.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307181-Ti-tha-ginei-telika-me-to-elektroniko-eisiterio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...