Τι θα συμβεί με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας -Το υπουργείο Ανάπτυξης τα μαζεύει για τη μονομερή ρύθμιση

Τι θα συμβεί με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας -Το υπουργείο Ανάπτυξης τα μαζεύει για τη μονομερή ρύθμιση
Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο νέο μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα που ξεκινάει σύντομα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό, σημείο για το οποίο πιέζουν αφόρητα οι εκπρόσωποι των δανειστών.
Τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να προστατεύσει με ρύθμιση τους οικονομικά ασθενέστερους και είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση για τ οσυγκεκριμένο ζήτημα.

Αλλωστε, για το θέμα αυτό συζήτησαν για ακόμη μια φορά το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας.

Το ζήτημα θα τεθεί εγκαίρως, σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό θέμα που διερευνάται διεξοδικά.

Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας, ενώ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα ακόμη για συμφωνία ή για μονομερή ρύθμιση από πλευράς της σε περίπτωση που υπάρξει διάσταση απόψεων με την Τρόικα.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα διατάξεων και μόνο μια από αυτές τελειώνει το 2015» σημείωσε με νόημα το στέλεχος του υπουργείου.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια ανέφερε πως «μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε ότι στο τελικό σχέδιο είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί και διάταξη για την συνέχιση της προστασίας της πρώτης (κύριας) κατοικίας των δανειοληπτών».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...