Τι κάνουν οι ενδιαφερόμενοι των δημοτικών της πόλης;

Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για τους σχηματισμούς των παρατάξεων στον δήμο Ναυπακτίας

Η εφημερίδα Εμπρός Ναυπάκτου έχει το δικό της ρεπορτάζ και τις τελευταίες πληροφορίες από τα διάφορα στρατόπεδα ενώ εισέρχεται και στο εσωτερικό της Ενωτ.Πρωτοβουλίας προκρίνοντας τα δύο επικρατέστερα σενάρια…

Η συνέχεια παρακάτω…………..

Βασίλης Γκίζας… παρών

Πριν από λίγο καιρό σας είχα γράψει πως το σενάριο που θέλει το Βασίλη Γκίζα να επεξεργάζεται την υποψηφιότητά του για το δήμο Ναυπακτίας είναι πέρα για πέρα υπαρκτό. Είχα γράψει, μεταξύ άλλων, πως ο πυρήνας των ανθρώπων που έχει φτιαχτεί υπό τον ίδιο αναλύει όλα τα δεδομένα, χωρίς όμως πίεση για τη λήψη κάποιας οριστικής από τώρα απόφασης.

Σήμερα, κι αφού πέρασαν κάποιες εβδομάδες, θα σας πω πως η δουλειά αυτή είναι σε εξέλιξη, έχοντας μάλιστα καταγράψει πρόοδο στον τομέα της διάχυσης του εγχειρήματος. Το όνομα του Β. Γκίζα παίζει όλο και περισσότερο, έστω και υπό τη μορφή ερωτήματος στους κύκλους της πόλης, κι αυτό από μόνο του, όπως και να το κάνεις, είναι ένα βήμα. Μικρό, αλλά βήμα.

Εγώ όμως, δεν θα σας αφήσω σε αυτό, καθώς σήμερα μπορώ να σας γράψω πως οι «κεραίες» μου, πρόσφατα, έπιασαν τη δρομολόγηση εξελίξεων. Σας το μεταφέρω με επιφύλαξη, βέβαια, αλλά ακουμπώντας σχεδόν την «καρδιά» της συγκεκριμένης προσπάθειας μου μεταφέρθηκε πως η απόφαση για την κάθοδο στις εκλογές έχει παρθεί και είναι οριστική, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται κατά φθινόπωρο και πέρα… μεριά. Άλλωστε επ’ αυτού σας έγραψα συγκεκαλυμμένα πρόσφατα, θυμηθείτε κάτι… ζακέτες και θα καταλάβετε περισσότερα…

Ερχόμενοι από τις διακοπές μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ενδιαφέρουσες αναλύσεις για το πώς στήνεται το σκηνικό στα δημοτικά μας, και κυρίως για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της λεγόμενης «δεξιάς πολυκατοικίας». Προφανώς, σε αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει κατά κύριο λόγο ο Β. Γκίζας, κοιτάζοντας όμως μονίμως και στο τι γίνεται από άλλα πρόσωπα, μιας και από «γαμπρούς» η δεξιά στη Ναύπακτο σε αυτές τις εκλογές… άλλο τίποτα.

Δεν κλείνει δρόμους ο Θανάσης Παπαθανάσης

Ένας από τους πλέον κομβικούς παράγοντες, που θα επηρεάσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι δίχως δεύτερη σκέψη αυτός των εθνικών εκλογών. Το εάν θα προηγηθούν ή όχι αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα, καθώς οι καραμπόλες είναι πολλές, είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση.

Στο δήμο Ναυπακτίας, και εστιάζοντας στην παράμετρο που θέλει κάποια πρόσωπα να κοιτάζουν και προς τις δύο κατευθύνσεις, τα πράγματα είναι σχεδόν απλά μαθηματικά, καθώς ο πρώτος στον οποίο πάει η σκέψη των περισσότερων είναι ο Θανάσης Παπαθανάσης. Όσο κι αν έχει αποδυναμωθεί από την υποψηφιότητα του Ντ. Τσουκαλά, ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου, όσο είναι παρών στα πράγματα, αποτελεί μεταβλητή που  όλοι έχουν κατά νου, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διατηρεί δυνάμεις στο χώρο. Μπορεί όχι αυτές που είχε κάποτε, αλλά διατηρεί κάποιες, έχοντας μάλιστα αποδείξει στις εκλογές του 2014 πως μπορεί να τρέξει και σε κούρσα σπριντ… αρκεί να ξεκινήσει εγκαίρως.

Είναι δεδομένο πως τον ενδιαφέρει μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, όμως όσο αυτές οι εκλογές δεν γίνονται, και πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοκητικές, τόσο θα συνεχίσει να δηλώνει και αυτός παρών στα δημοτικά μας πράγματα, προσθέτοντας πονοκεφάλους στους υπολοίπους υποψηφίους.

Αν περιμένετε, τώρα, να σας κάνω εκτίμηση για το τι είναι πιο πιθανό να συμβεί, θα πρέπει να σας πω πως μάλλον… λάθος άνθρωπο διαβάζετε. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ποτέ δεν θα πόνταρα χρήματά μου, είναι το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του αγαπητού Θανάση. Για να καταλάβετε πως το έχω στο μυαλό μου, στην περίπτωση που πηγαίναμε σε τριπλές εκλογές τον Μάιο, κι αφού το σενάριο φάνταζε πιθανό όσο περνούσε ο καιρός, μέχρι να έκλεινε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, θεωρώ πως θα τον είχαμε στα σενάρια των δύο διαδικασιών. Για τις ευρωεκλογές διατηρώ μια ισχυρή αμφιβολία, ακόμα, αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι, το άλμα του στους ευρωπαίους φαρμακοποιούς μπορεί να μην είναι τυχαίο.

Για να το κλείσω, πάντως, κι αφού δεν μπορώ να σας κάνω εκτίμηση θα μείνω μόνο σε τούτο: Όσο δεν κάνει το επόμενο επίσημο βήμα για κάτι άλλο, εγώ θα τον υπολογίζω κανονικά για τα δημοτικά, γνωρίζοντας άλλωστε πως κάνει κινήσεις- προσπάθειες για μεταγραφές από το πάνω ράφι των ψηφοθηρικών στελεχών.

Δύο τα σενάρια για την παράταξη Λουκόπουλου

Μέσα από τις σελίδες της «Ε» έχετε διαβάσει για όλα όσα εξελίσσονται στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, με το βλέμμα πάντα προς τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Κάποια στιγμή σας αναλύσαμε τα τέσσερα σενάρια της επόμενης ημέρας για την παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, μόνο που όσο περνά ο καιρός κάποια έχουν αρχίσει να εξασθενούν, έναντι κάποιων άλλων.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα δύο επικρατέστερα που πλέον, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, έχουν φύγει πιο μπροστά είναι τα εξής: είτε ο Τάκης Λουκόπουλος θα κρατήσει την ομάδα ενωμένη υπό τον ίδιο, καταγράφοντας ίσως μικρές- αμελητέες απώλειες, είτε η ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της παράταξης θα αυτονομηθεί, σπάζοντας στην ουσία την Πρωτοβουλία στα δύο. Στην περίπτωση που συμβεί το δεύτερο, και εξετάζοντας το ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν να πάρουν το δικό τους δρόμο, θεωρώ έως και απίθανη την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, οδηγούμενοι τότε σε δύο νέα σχήματα, ένα σχεδόν… ΣΥΡΙΖΑ, και ένα ακόμα που θα αποτελείται από τους «αυτονομιστές».

Το ερώτημα που τίθεται, βέβαια, για να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους είναι ένα: τι είναι αυτό που μπορεί να δρομολογήσει- επηρεάσει τις εξελίξεις; Εγώ λέω η αποφασιστικότητα, για αρχή, και στη συνέχεια βλέπουμε για τα άλλα… Δεν είναι απλή παράμετρος, να ξέρετε, καθώς αν αυτή δεν υπάρχει μεταφράζεται σε δισταγμός, το ισχυρό όπλο, δηλαδή, του ενός εκ των δύο πόλων που υπάρχουν σήμερα εντός της πλειοψηφίας του δήμου.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...