Τι λέει το Μαξίμου για την έναρξη του σχολικού έτους

2559349Την ικανοποίησή τους για την επιτυχή έναρξη του νέου σχολικού έτους εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι, αναφέροντας ότι «όλα τα σχολεία έχουν ανοίξει στην ώρα τους», εκτός της Θάσου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι «όλα τα βιβλία – 24 εκατ. τόμοι – έχουν σταλεί στα σχολεία από τον Ιούλιο» και ότι «για πρώτη φορά έχουν γίνει τόσες πολλές προσλήψεις αναπληρωτών τόσο νωρίς. Συνολικά θα προσληφθούν 20.800 αναπληρωτές ως το τέλος του μήνα».

Επίσης για πρώτη φορά, έχουν καλυφθεί, πρώτες από όλες, οι ανάγκες σε καθηγητές στον πολύ ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, όπως ορίζει και ο νόμος.

Συγκεκριμένα, στην ειδική Αγωγή έχουν δημιουργηθεί 20% περισσότερα Τμήματα Ένταξης από πέρσι, λειτουργούν 23 νέα Σχολεία, καθώς και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για ΑμΕΑ (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Επιπλέον 800 εκπαιδευτικοί θα εργαστούν στο πρόγραμμα δημιουργίας Τμημάτων Υποδοχής Παιδιών Προσφύγων στα σχολεία, για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των γενικών σχολείων όπου τα παιδιά θα μπορούν να έχουν εξειδικευμένη παράλληλη στήριξη.

Στη συνέχεια, επισημαίνουν ότι δημιουργήθηκε νέος τύπος Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου, με φοίτηση 8 χρόνων, για να μπορούν τα παιδιά να εργάζονται και να διαφυλάσσεται η αυτοεκτίμησή και η αυτοπεποίθησή τους.

Όλα τα σχολεία θα μπορούν να λειτουργούν ως ολοήμερα, με κοινό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διδασκαλία Αγγλικών και θα υπάρχουν περισσότερα τμήματα νηπιαγωγείων, αυτή τη χρονιά

Επεκτείνεται, φέτος σε όλη τη χώρα το Πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης για παιδιά Δημοτικού, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία που απέχουν ως 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήριο.

Ψηφίστηκε νόμος που επαναφέρει τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και διασφαλίζει ξανά ένα προστατευτικό πλαίσιο απέναντι σε αυθαιρεσίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο χρόνο ο αποκλεισμός των παιδιών των ΕΠΑΛ από τα Πανεπιστήμια και ότι επιχειρούν να διασφαλίσουν πως στον χρόνο της εργασιακής άσκησής τους θα έχουν πλήρη δικαιώματα.

The post Τι λέει το Μαξίμου για την έναρξη του σχολικού έτους appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...