Τι μας έμεινε απ’τη χθεσινή πρόκριση της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία το’κανε και χθες το θαύμα της, σ’ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Ρενάτο Σάντσεθ , ο νεαρός 18χρονος που σκόραρε, είχε εκπληκτικές ενέργειες, έδειξε οτι είναι το μέλλον της ομάδας του Φερνάντο Σάντος και ουσιαστικά εξαφάνισε το Ρονάλντο ο οποίος ο,τι έκανε προέρχονταν από έμπνευση των συμπαικτών του και γενικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πρόσφερε αυτά που περιμένει η εθνική Πορτογαλίας απ’τον ίδιο, χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, αλλά και με πολλά λάθη και τραγικά τελειώματα. Ήρωας ο Ρουί Πατρίσιο που έπιασε το πέναλτι του Μπλαστσικόφσκι.

Ο Σάντος έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, έχει οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στα ημιτελικά με πέντε ισοπαλίες και έχει προκριθεί απ’τα νοκ άουτ είτε από παράταση, είτε όπως εχθές απ’την διαδικασία των πέναλτι. Αυτο αν μη τι άλλο δείχνει πάθος, ψυχή, μαχητικότητα και οτι οι Πορτογάλοι διεθνείς αναζητούν την ουσία και δεν τα παρατάνε ποτέ.

Απ’την άλλη είδαμε μια Πολωνία που θα μπορούσε να έχει προκριθεί καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, μια πολύ δεμένη ομάδα, οργανωμένη άμυνα, παίκτες που έτρεχαν πάνω κάτω και δημιουργούσαν καλές προϋποθέσεις με τον στάρ της ομάδας τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει το πρώτο του γκόλ στο τουρνουά και να θέλει να οδηγήσει τους Πολωνούς σε μια μεγάλη πρόκριση. Δεν τα κατάφεραν όμως , αλλά η πορεία τους είναι άκρως επιτυχημένη , έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, ενώ ποτέ ξανά στην ιστορία τους δεν είχαν προκριθεί από φάση ομίλων. Μοιραίος ο Μπλαστσικόφσκι για τους Πολωνούς που έχασε το 4ο πέναλτι των Πολωνών, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο…η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του Σάντος..που πλέον περιμένει το νικητή  του  ζευγαριού Ουαλία – Βέλγιο για να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...