Τι «παιχνίδια» παίζει η Eldorado

Τι «παιχνίδια» παίζει η Eldorado

Τι συζητήθηκε στο ραντεβού με τον… Μητσοτάκη

Πριν καλά καλά περάσει μία εβδομάδα από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπρόσωπους των σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και σχεδόν 48 ώρες από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η Eldorado Gold αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα.

Κίνηση τακτικής ή κάτι άλλο;

Η συνάντηση χρήζει επανεξέτασης από άλλο πρίσμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απόφαση της διοίκησης της Eldorado Gold να απειλήσει την κυβέρνηση πως θα αποχωρήσει επενδυτικά από την Ελλάδα, ήρθε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αυτό που ωστόσο οφείλουν να απαντήσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά – όπως και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης που έχει παραστεί σε όποια αντισυγκέντρωση υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός έχει γίνει – είναι:

– Ενδιαφέρεται για το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας στις επενδύσεις; Διότι η Eldorado απειλεί πως θα αποχωρήσει εάν δεν βγουν οι άδειες περιβαλλοντικών όρων, την ώρα που η οικολογική καταστροφή που έχει ήδη γίνει είναι τεράστια.

11

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/300710-Ti-paichnidia-paizei-e-Eldorado ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...