Τι πρέπει να προσέχουν όσοι φορούν φακούς επαφής στη θάλασσα

Τι πρέπει να προσέχουν όσοι φορούν φακούς επαφής στη θάλασσα

Ανήκετε και εσείς αυτούς που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε του φακούς επαφής σας ακόμη και στην παραλία;

Οι φακοί επαφής δεν κινδυνεύουν από κάποιο πρόβλημα μόλυνσης από τη θάλασσα, αρκεί ωστόσο το νερό να είναι καθαρό και να μην βουτάτε με ανοιχτά μάτια. Έτσι, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του μπάνιου υπάρχουν κάποια πράγματα που χρήζουν προσοχής.

Αρχικά, οι πολλές βουτιές, ακόμη και με κλειστά μάτια δεν συνίστανται, καθώς το αλάτι ξηραίνει και ερεθίζει το μάτι. Αν φοράτε τους φακούς, επομένως, υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού και τραυματισμού ακόμη και του κερατοειδούς, εφόσον ο φακός αφυδατώνεται και σκληραίνει. Σε περίπτωση, λοιπόν, που βουτήξετε και νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση μετά, πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως τους φακούς.

Μια πρακτική λύση είναι η χρήση ημερήσιων φακών για τα μπάνια στη θάλασσα, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να τους χάσετε.

 Στην περίπτωση της πισίνας, η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς το γλυκό νερό και το χλώριο που ευνοούν μολύνσεις και λοιμώξεις. Επομένως, το κεφάλι σας καλό θα είναι να μένει πάνω από το νερό ή σε περίπτωση που θέλετε να βουτήξετε πρέπει να αφαιρέσετε τους φακούς σας.

Είναι καλύτερο να μην βλέπετε τόσο καλά, παρά να ρισκάρετε μια λοίμωξη που θα σας ταλαιπωρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/293269-Ti-prepei-na-prosechoyn-osoi-phoroyn-phakoys-epaphes-ste-thalas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...