Τι σημαίνει το «Μαύρο Μηδέν» με το οποίο αποχαιρέτησαν τον Σόιμπλε οι εργαζόμενοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Τι σημαίνει το «Μαύρο Μηδέν» με το οποίο αποχαιρέτησαν τον Σόιμπλε οι εργαζόμενοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

1Τέλος εποχής για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Μετά από οκτώ χρόνια στο τιμόνι, ο Σόιμπλε αποχωρεί, παίρνοντας μαζί του εκτός από χιλιάδες αναμνήσεις και ένα αποχαιρετιστήριο δώρο που σίγουρα θα ηχεί ως μουσική στα αφτιά οποιουδήποτε θιασώτη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως ανέκαθεν ήταν και ο ίδιος!

Το δώρο που του επιφύλαξαν 400 εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών του οποίου προΐστατο ήταν ένα τεράστιο… μηδενικό.

Και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μια κακεντρεχή μεταφορά για τις επιδόσεις του χερ Σόιμπλε στο υπουργείο.

 

Οι 400 (πρώην) υφιστάμενοί του ντύθηκαν στα μαύρα και σχημάτισαν ένα τεράστιο μαύρο μηδενικό, για να συμβολίσουν τον ισοσκελισμένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που τους αφήνει παρακαταθήκη ο Σόιμπλε. Με ένα μαύρο μηδενικό συμβολίζεται ούτως ή άλλως στη Γερμανία ο προϋπολογισμός που είναι απαλλαγμένος από ελλείμματα και δημοσιονομικά κενά.

Η φωτογραφία που σίγουρα θα χαρίσει πολλά χαμόγελα νοσταλγίας στον πάλαι ποτέ ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, τραβήχτηκε από τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, τη Bild, και φιγουράρει ως φωτογραφία της ημέρας στο σημερινό πρωτοσέλιδο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306810-Ti-semainei-to-Mayro-Meden-me-to-opoio-apochairetesan-ton-Soimple-oi-ergazomenoi-toy-germanikoy-YPOIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...