Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αλ Σίσι

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αλ Σίσι

Συνάντηση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου στην Αθήνα

Τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι από τη συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου ότι θα πρέπει να διδαχθεί και η Τουρκία.

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας όλων των χωρών της περιοχής κατά της τρομοκρατίας υπογράμμισε ο Αλ Σίσι.

Ακόμα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έκανε λόγο για συνεργασία με την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα, τη συνεκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, ακόμη και στρατιωτική συνεργασία.

Ειδικότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή.

«Ο ρόλος αυτός αφορά κυρίως στην προσπάθεια που γίνεται να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δράματος και στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την τριμερή Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου που θα γίνει αύριο Τετάρτη, τονίζοντας ότι αποτελεί «υπόδειγμα συνεργασίας και πρότυπο διότι σέβεται το διεθνές δίκαιο».

«Πολλοί μπορούν να διδαχθούν από τη συνεργασία αυτή, όπως η Τουρκία, Η Ελλάδα διεκδικεί αυτό που της ανήκει και δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε αυτά», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την πρόοδο που έχει κάνει η Αίγυπτος κυρίως στον οικονομικό τομέα, ενώ χαρακτήρισε τη διώρυγα του Σουέζ «μνημειώδες έργο αντάξιο με την ιστορία του αιγυπτιακού λαού» που «θα φέρει την Αίγυπτο πιο κοντά στην Δύση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας όλων των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής που προέρχεται από τη Συρία ή αλλού και αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε ακόμη ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η στενότερη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μίλησε για περισσότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά την συνεκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, ενώ ανέφερε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα θα μπορούσε να επεκταθεί και στον στρατιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστηρικτική της στάση υπέρ των θέσεων της Αιγύπτου και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη συνάντησή τους θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου κατέθεσε στεφάνι.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο Αλ Σίσι θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντησή τους θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...