Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών (Φωτογραφίες)

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών (Φωτογραφίες)

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 14/02/2016 – 19:30

Τσίπρας

Την ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς.

«Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και να αντιμετωπιστούν και οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κρίση δηλαδή ο πόλεμος στην Συρία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ως προεδρεύων του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει την ευρωπαϊκή συνεννόηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ανάγκη να χτυπηθούν αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών και να υπάρξει μια διαφορετική διαδικασία μετεγκατάστασης.

Ο Μπερτ Κέντερς αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, επισήμανε τους κινδύνους μονομερών ενεργειών.

«Η Ολλανδία υποστηρίζει την ελληνική θέση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση στην βάση όσων έχουν συμφωνηθεί», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών.

Τσίπρας

Τσίπρας

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...