Τον Ατατούρκ θυμήθηκε ο Πούτιν και επιτέθηκε εναντίον του Ερντογάν

Τον Ατατούρκ θυμήθηκε ο Πούτιν και επιτέθηκε εναντίον του Ερντογάν

Την ετήσια συνέντευξη Τύπου παραθέτει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε μια περίοδο που η χώρα του βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Συρίας.

Κρίσιμο θέμα ωστόσο είναι και η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και οι κυρώσεις από την Ευρώπη έχουν “χτυπήσει” την καθημερινότητα των πολιτών.

Η συνέντευξη Τύπου αφορά διεθνή θέματα, μιας και η Ρωσία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Συρίας, αλλά και την κόντρα με την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στον ISIS ανέφερε ότι είναι απειλή για όλους: “Όσο πιο γρήγορα βρούμε λύση σε αυτό τόσο το καλύτερο. Τίποτα περισσότερο από μια πολιτική λύση.” και πρόσθεσε ότι η Ρωσία: “Θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.”

Τέλος ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας» όταν έγινε αναφορά στην Τουρκία, με την οποία δεν βλέπει ότι θα υπάρξει προοπτική αναβίωσης των σχέσεων.

Πούτιν: Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική για βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι “δεν βλέπει να υπάρχει προοπτική” για βελτίωση των σχέσεων με τη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα από τον τουρκικό στρατό.
“Είναι δύσκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη σημερινή τουρκική ηγεσία, αν αυτό είναι δυνατόν”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε συμφωνα με το iefimerida.gr ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είναι μια “εχθρική ενέργεια” και δεν καταλαβαίνει γιατί η Τουρκία το έκανε αυτό. “Τί πέτυχαν με αυτό; Ίσως πίστευαν ότι θα φεύγαμε από εκεί (τη Συρία). Αλλά η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα”

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...