Τον κατασπάραξε η αρκούδα…

Τον κατασπάραξε η αρκούδα…

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 31/03/2016 – 23:16

Τον κατασπάραξε η αρκούδα...

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή από την Χίμκι με 98-66 και ψάχνει μια σειρά από θαύματα για να προκριθεί στα πλέι οφ της Euroleague. Ήττα με… κάτω τα χέρια για τους ερυθρόλευκους που από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και έπειτα έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, επέτρεψαν στην Χίμκι να επιβάλει αυτή την ρυθμό της και ως εκ τούτου υπέστησαν πολύ βαριά ήττα.

Μόνο ο Οθέλο Χάντερ διασώθηκε από το «ναυάγιο» με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, που ήταν και ο μοναδικός που πέτυχε διψήφιο αριθμό. Από τους Ρώσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόπονεν με 21 πόντους, με τον Σβεντ να είχε 19 και τον Όγκουστιν 18.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να πάει σε αργό τέμπο το ματς και έτσι δεν επέτρεψε στη Χίμκι να τρέξει στο παρκέ. Αλλά, οι Ρώσοι ήταν αυτοί που είχαν ένα σταθερό προβάδισμα από την αρχή (7-4) και αυτό το όφειλαν στην αστοχία των ερυθρόλευκων έξω από τα 6,75μ. Μάλιστα, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια και έτσι έφτασαν ακόμη και στο +6 (19-13) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Όμως, εκεί δούλεψε η άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου (αλλά ανέβηκαν και τα ποσοστά στα τρίποντα) και έτσι αρχικά η διαφορά μειώθηκε στο ελάχιστο (19-18), ενώ στη συνέχεια με τη μία βολή του Πρίντεζη ήρθε και το πρώτο προβάδισμα (21-22) στο ματς. Αλλά, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των Πειραιωτών έδωσαν τη δυνατότητα στους Ρώσους να περάσουν εκ νέου μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου (25-22).

Παρά τα αλλεπάλληλα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός δεν το πλήρωσε στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, αφού η Χίμκι έκανε πολλές βιαστικές επιθέσεις (27-27). Μάλιστα, οι σωστές επιλογές των «ερυθρόλευκων» τους έδωσαν την ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και να πάνε ακόμη και στο +2 (29-31). Αλλά, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σαν να εξαφανίστηκαν από το παρκέ!

Οι Ρώσοι συνέχισαν να παίρνουν το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, ενώ τα εξαιρετικά ποσοστά τους έξω από τα 6,75μ. τους πήγαν στο +13 (43-33), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, ο καυτός Σβεντ έστειλε τους γηπεδούχους ακόμη και στο +14 (48-34), με τον Παπανικολάου να βγάζει την άμυνα στο τέλος και να διαμορφώνει το 48-36 με λέι απ στον αιφνιδιασμό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη πιο εύκολη τη… ζωή της Χίμκι. Στα πρώτα τρία λεπτά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν πέτυχαν ούτε πόντο και αφήνοντας τον Όγκουστιν να… αλωνίζει κάτω από το καλάθι, η διαφορά ξέφυγε στους 18 πόντους (54-36). Κάπου στα μισά, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μπλοκάρουν τους Ρώσους και με ένα 6-0 έριξαν τη διαφορά (54-42). Όμως, στη συνέχεια οι Πειραιώτες έγιναν στο ίδιο έργο θεατές, καθώς άρχισε εκ νέου ο βομβαρδισμός έξω από τα 6,75μ. από τους γηπεδούχους, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +22 (69-47). Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να παραπαίουν στο παρκέ και έτσι η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έφτασε στο +26 (76-50).

Η εκνευριστική ευστοχία της Χίμκι στα τρίποντα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί γρήγορα στο +31 (83-52), αφού ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έβαζε σουτ με τίποτα.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το είχαν παρατήσει εντελώς, οι Ρώσοι συνέχιζαν το βιολί τους και έτσι η κατάσταση ξέφυγε ακόμη περισσότερο (88-54). Πλέον, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα με την τροπή που είχε πάρει και έτσι όλοι περίμεναν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 98-66.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66.

ΧΙΜΚΙ (Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19, Ντράγκιτς 8, Όγκουστιν 18(10 ριμπ), Μπουν 9, Κόπονεν 21, Βιάλτσεφ 2, Ιλνλιτσκι 2, Μόνια 7, Χάνεϊκατ 8, Σελεκέτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 8, Στρόμπερι, Πρίντεζης 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8, Ουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 7, Αθηναίου

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...