Τον πρέσβη της Β. Κορέας απελαύνει το Κουβέιτ

Τον πρέσβη της Β. Κορέας απελαύνει το Κουβέιτ

Κουβέιτ

Το Κουβέιτ έδωσε διορία ενός μήνα στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.

Η απόφαση ανακοινώθηκε 10 ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε ο εμίρης του Κουβέιτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στο εμιράτο θα περιοριστεί σε έναν επιτετραμένο και τρεις διπλωμάτες, ανέφερε υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επίσης, δεν θα εκδίδονται πλέον βίζες για τους Βορειοκορέατες εργαζόμενους.

Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301589-Ton-presbe-tes-B-Koreas-apelaynei-to-Koybeit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...