Τον 28χρονο Αντριέν Μποσκ βράβευσε η Γαλλική Ακαδημία

Τον 28χρονο Αντριέν Μποσκ βράβευσε η Γαλλική Ακαδημία
Το πρώτο του βιβλίο απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος

Στον 28χρονο συγγραφέα και δημοσιογράφο Αντριέν Μποσκ (γεννημένο στην Αβινιόν) απένειμε χθες η Γαλλική Ακαδημία το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος για το έτος 2014.

Στο πρώτο του βιβλίο υπό τον τίτλο «Αστερισμός» (Constellation, εκδόσεις Stock) o ίδιος ασχολείται μ’ ένα αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη πριν από μισό αιώνα και πλέον.

Στις 27 Οκτωβρίου του 1949 σ’ ένα αεροπλάνο της «Air France» – το νέο τότε μοντέλο «Lockheed Constellation» που είχε σχεδιάσει ο Χάουαρντ Χιουζ – επιβιβάστηκαν τριάντα επτά άνθρωποι με προορισμό τις ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Μαρσέλ Σερντάν – η ερωμένη του Εντίθ Πιάφ δεν πίστεψε ποτέ ότι στην πραγματικότητα πέθανε – και η γνωστή βιολονίστρια Ζινέτ Νεβέ που ήταν μόλις 30 ετών.

Στις 28 Οκτωβρίου το αεροπλάνο σταμάτησε να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου και χάθηκε πάνω από τις Αζόρες· δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Τις ζωές αυτών των ανθρώπων, διάσημων μα και αγνώστων, επιχειρεί να αναπλάσει ο συγγραφέας σ’ ένα μυθιστόρημα που οφείλει πολλά, όπως είπε ο ίδιος ο Αντριέν Μποσκ, στον γάλλο, ελβετικής καταγωγής συγγραφέα Μπλεζ Σαντράρ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...