Τουλάχιστον δύο νεκροί στην Υεμένη από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον δύο νεκροί στην Υεμένη από βομβιστική επίθεση

Υεμένη

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Άντεν της Υεμένης, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, όπως ανέφεραν ένα στέλεχος κρατικού νοσοκομείου και κάτοικοι της πόλης.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Χορ Μαξάρ του Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο εξαώροφο κτίριο. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άντεν. Ένα στέλεχος του γενικού κρατικού νοσοκομείου Τζαμχουρίγια του Άντεν δήλωσε ότι διακομίστηκαν σε αυτό δύο άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί και τρεις άλλοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πιστεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή ακόμη η διακομιδή τους διότι στην περιοχή σημειώνονται ανταλλαγές πυρών.

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εναντίον του υπουργείου Οικονομικών στην πόλη Άντεν της νότιας Υεμένης.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με τη μετάδοση ανακοίνωσης από το πρακτορείο προπαγάνδας του Ι.Κ., το Άμακ.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/311610-Toylachiston-dyo-nekroi-sten-Yemene-apo-bombistike-epithese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...