Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί νεκροί στο Αφγανιστάν από επίθεση στο αρχηγείο τους

Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί νεκροί στο Αφγανιστάν από επίθεση στο αρχηγείο τους

Αφγανιστάν

Η επίθεση έγινε την ίδια ημέρα που εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Σε επίθεση εναντίον του αρχηγείου τους στο νότιο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ, Ζία Ντουράνι.

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν.

«Ήταν περίπου 10:00 (08:30 ώρα Ελλάδας) όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το Χάμβι που οδηγούσε για να πλήξει την έδρα των περιφερειακών αρχών και της αστυνομίας της Μαρούφ. Δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και (άλλα) τέσσερα τραυματίστηκαν», ανέφερε ο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής στη Μαρούφ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 14 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων «επτά αστυνομικών, τεσσάρων μελών της υπηρεσίας πληροφοριών και τριών συνοριοφυλάκων», που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

Η επίθεση σημειώθηκε την ίδια ημέρα που εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ, καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτονταν το Αφγανιστάν.

Την επίθεση εκτιμάται ότι εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303190-Toylachiston-12-astynomikoi-nekroi-sto-Aphganistan-apo-epithese-sto-archegeio-toys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...