Τουρκία: Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος της επίθεσης αυτοκτονίας

Τουρκία: Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος της επίθεσης αυτοκτονίας
Αναγνωρίστηκε το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας σε πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, δήλωσε πριν λίγο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Μια γυναίκα καμικάζι που πέρασε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, φαίνεται ότι είναι εκείνη που σχεδίασε την θανάσιμη επίθεση σε πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Σουρούτς της νοτιοανατολικής Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Habertürk μία από τις τρεις γυναίκες μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που πέρασαν στην Τουρκία για να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, θα μπορούσε να είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης, που άφησε πίσω της 32 νεκρούς και εκατό τραυματίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας είχε προειδοποιήσει τον Ιούνιο τρεις γυναίκες από το Ισλαμικό Κράτος, οι Fadime Kurt, Özlem Yılmaz και Nuray Demirel, θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τουρκία. Επίσης η φωτογραφία της Yilmaz είχε διανεμηθεί στις τοπικές αρχές μαζί με εμπιστευτικό έγγραφο που ανέφερε: «ενδεχόμενη επίθεση».

Η βομβιστική επίθεση της 20ης Ιουνίου είχε στόχο ένα δημοτικό πολιτιστικό κέντρο της πόλης Σουρούτς, όπου μέλη της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας  (SGDF), συμμετείχαν σε μια εκστρατεία με σκοπό να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πόλης Κομπάνι, η οποία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά των συνόρων και τον περασμένο χειμώνα είχε γίνει το σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων μαχητών κατά του Ισλαμικού Κράτους, που την πολιορκούσαν επί μήνες.

Μετά την επίθεση ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαίωσε ότι κύριος ύποπτος είναι το Ισλαμικό Κράτος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...