Τούμπα το ματς!

Τούμπα το ματς!

Ολική επαναφορά στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει νικητής από το γήπεδο της Τούμπας, νικώντας με 2-1 την αξιόμαχη ΑΕΚ.

Όπως γράφει ο Φίλαθλος Online, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ επέλεξε να παίξει πίσω από την μπάλα, να σπάσει τον ρυθμό με μικρές πάσες κι έβγαλε φόβο στο γήπεδο. Ειδικά μετά την τρίλεπτη διακοπή (στο τέταρτο έπεσαν αντικείμενα σε εκτέλεση κόρνερ του Μπουονανότε) το γήπεδο… έγειρε και ο ΠΑΟΚ που τελείωσε το ημίχρονο με 11 τελικές, έφτιαχνε φάσεις με όλους τους τρόπους. Είτε με ατομικές ενέργειες, είτε με συνδυασμούς που έβγαζαν υπεραριθμίες στις πτέρυγες, ο ΠΑΟΚ έπαιζε γύρω-γύρω όλοι στην περιοχή του Μπαρόχα, όμως έδωσε ρεσιτάλ αναποτελεσματικότητας, χάνοντας γκολ.

Στο 21’ ο Μακ τους πέρασε όλους, αλλά πάνω στο πλασέ προ του Μπαρόχα έχασε τον βηματισμό του από το σπριντ του Ροντρίγκες και πλάσαρε ψηλά!

Νέα βολίδα του Ροντρίγκες (28’) βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπαρόχα, ενώ ο Μακ που πήρε το ριμπάουντ σημάδεψε τα… πουλιά!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κλέβει μπάλες ψηλά και να πιέζει, όμως η αστοχία ακολούθησε και τον Πέλκα, που μετά από ένα εκπληκτικό σλάλομ (35’) πλάσαρε αδύναμα και συρτά, ενώ στα κακά τελειώματα τον μιμήθηκαν και οι καλύτεροι του γηπέδου στο πρώτο μέρος. Ο Ροντρίγκες πέρασε σαν σταματημένους τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ, όμως πλάσαρε συρτά πάνω στα πόδια του Μπαρόχα (44’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Μακ ξεχύθηκε μόνος του σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ, όμως μετά από κούρσα 40 μέτρων, ο Σλοβάκος κόμπλαρε στο πλασέ και ο Μπαρόχα τον νίκησε, στην μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους!

Αυτό που δεν έκανε για 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, το έκανε στην πρώτη φάση της επανάληψης. Ο Βάργκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Όλσεν έκανε τραγική έξοδο και ο Αραβίδης που βγήκε μπροστά από τον Ρικάρντο Κόστα τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι κι άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του ματς (47’).

Ούτε κι αυτό όμως σταμάτησε την παραγωγή κλασικών ευκαιριών από τον ΠΑΟΚ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ροντρίγκες με σέντρα σημάδεψε τον Αθανασιάδη, ο οποίος μόνος από την μικρή περιοχή αντί να καρφώσει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα την βρήκε με τον ώμο και την έστειλε πολύ έξω!

Ο τραυματισμός του πολύ καλού Κωνσταντινίδη έφερε στο γήπεδο τον Μπερμπάτοφ (μαζί με εσωτερικές αλλαγές) στο 59′.

Στο 63’ ο Μακ αναστάτωσε εκ νέου την άμυνα της Ένωσης, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο και στρώθηκε στον Ροντρίγκες που με το αριστερό πάνω στην κίνηση πλάσαρε ιδανικά για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με κάθε πιθανό τρόπο, με τον Μπερμπάτοφ από ιδανική θέση να κάνει προβολή που πέρασε ψηλά (74’), όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν σε κόντρα επίθεση ο Κάτσε βρήκε με το γόνατο εντός περιοχής τον Σιμόες (77’) όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε παίζετε, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει.

Και λίγο μετά, σε φάση που ο Μπαρόχα έδιωξε υπέροχα την κεφαλιά του Μπερμπάτοφ, ο Σοϊλέδης έκανε το μοιραίο λάθος. Με άτσαλο τάκλιν βρήκε τον Τζιόλη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά την λευκή βούλα. Ο Αθανασιάδης έστειλε τον Μπαρόχα στην απέναντι γωνία κι έγραψε το 2-1.

Η πολιορκία της ΑΕΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν μετουσιώθηκε σε γκολ στις δύο καλές στιγμές της με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολσεν με σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Μάνταλου κράτησε τη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ):  Όλσεν, Μίγκελ Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (59’ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο (46’ Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88’ Μαλεζάς).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76’ Πλατέλλας), Μπουονανότε (67’ Μάνταλος), Βάργκας (54’ Μπαρμπόσα), Αραβίδης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...