Τούρκος τζιχαντιστής ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης (Εικόνα)

Τούρκος τζιχαντιστής ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης (Εικόνα)

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 20/03/2016 – 13:30

kwnstantinoupoli-epithesi

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ                                                                                                  

Ταυτοποιήθηκε ο καμικάζι αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης από τα τεστ DNA. Πρόκειται για τον 24χρονο Τούρκο τζιχαντιστή, Μεχμέτ Οζτούρκ.

O Mεχμέτ Οζτούρκ, μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, είναι ο βομβιστής που σκόρπισε το Σάββατο το πρωί τον θάνατο σε εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, οι αστυνομικές αρχές είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε: ο ένας ύποπτος ήταν ο Σαβάς Γιλντίς και ο άλλος ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ.

Μετά τη βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, ο πατέρας του Μεχμέτ Οζτούρκ και ο αδερφός του είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

Η ταυτοποίηση του βομβιστή έγινε αφού είχαν ληφθεί δείγμα DNA από συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Μεχμέτ Οζτούρκ γεννήθηκε το 1992 και ήταν γνωστός στις αρχές για τις διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Κατά την ανάκρισή του από τις αρχές, ο πατέρας του Μεχμέτ δήλωσε ότι ο άνδρας που φαινόταν στο βίντεο την στιγμή της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έμοιαζε με τον γιο του ο οποίος αγνοείτο επί χρόνια. Ο ίδιος πίστευε ότι βρισκόταν αν και είχε πληροφορίες ότι πρόσφατα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον 24χρονο τζιχαντιστή λίγο πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά τον είχε πλημμυρίσει ο φόβος. Ο καμικάζι αυτοκτονίας είχε χάσει την ψυχραιμία του βλέποντας τους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο σημείο όπου είχε προγραμματίσει να ανατιναχθεί με στόχο να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Τούρκος τζιχαντιστής, 24 ετών, ο καμικάζι της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης: Καρέ – καρέ η στιγμή που ο καμικάζι ενεργοποιεί τα εκρηκτικά

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...