Το Ίδρυμα Ωνάση θα πληρώσει για τα έξοδα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς Ολυμπιάδες

Το Ίδρυμα Ωνάση θα πληρώσει για τα έξοδα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς Ολυμπιάδες
Λύση στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων μαθητών σε Ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς αριστείας δίνει τελικά το Ίδρυμα Ωνάση.

O πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και σε θερμό κλίμα του πρότεινε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο, ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, έσπευσε να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό.

Έντονες αντιδράσεις πάντως προκλήθηκαν από το «ψαλίδι» στη χρηματοδότηση για συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες που έβαζε το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε οτι σταματά τη χρηματοδότηση των επιστημονικών ενώσεων για να συμμετάσχουν οι Έλληνες μαθητές σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιαδές.

Σε προχθεσινό έγγραφό του προς τις ενώσεις Μαθηματικών (ΕΜΕ), Χημικών, Φυσικών, Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής, Βιοεπιστημόνων, Αστρονομίας και Διαστήματος και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομπορικής και Επιστήμης, ο γ.γ. του υπουργείου ανακοίνωνε ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας» προτρέποντάς τους μάλιστα να αναζητήσουν χορηγίες.

Η Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Μαθηματική Εταιρεία: «Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχει η χώρα με την τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό και την επιστήμη των Μαθηματικών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...