Το Δημόσιο πλήρωσε 1,5 δις ευρώ, στους ιδιώτες τον Σεπτέμβριο!

Το Δημόσιο πλήρωσε 1,5 δις ευρώ, στους ιδιώτες τον Σεπτέμβριο!

Έπεσαν στα 4,5 δις οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες!

Σημαντική μείωση στις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες δείχνουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών! Συνολικά οι οφειλές του κράτους, υποχώρησαν στα 4,49 δις ευρώ από 6,023 δις ευρώ που είχαν φτάσει στο τέλος Αυγούστου.

 Αυτή η μείωση προέρχεται από την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και τις επιστροφές φόρου. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου έπεσαν στα 3,559 δις ευρώ, έναντι 3,909 δις ευρώ τον Αύγουστο που φέρνει μείωση 350 εκατ. ευρώ.

 Η μεγάλη μείωση, ήρθε από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου κατά 1,183 δις ευρώ το Σεπτέμβριο και έφερε την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι οι εκκρεμείς επιστροφές από 2,114 δις ευρώ τον Αύγουστο μειώθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 931 εκατ. ευρώ πλησιάζοντας για στα επίπεδα του 2014.

«Αγκάθι» οι οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων

Η μεγαλύτερη δυσκολία, φαίνεται στην αποπληρωμή των  οφειλών που έχουν δημιουργήσει τα Ταμεία, που παρά την οριακή βελτίωση τα 2,309 δις ευρώ του Αυγούστου έπεσαν σε 2,051 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το μεγαλύτερο βάρος, είναι τα περίπου 910 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307725-To-Demosio-plerose-1-5-dis-eyro-stoys-idiotes-ton-Septembrio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...